Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Σαγανάκι με Φέτα και γαρίδες

Σαγανάκι με Χωριό Φέτα και γαρίδες

υλικά



1 κιλό γαρίδες μεγάλου μεγέθους
300 γρ. Φέτα
1 νεροπότηρο ψιλοκομμένη ντομάτα
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτα
1 φλιτζάνι του καφέ Ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
Λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα


εκτέλεση

  1. Με υπομονή καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφός τους, κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Τις απλώνετε σε ένα ταψί του φούρνου.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και περιμένετε να μειωθεί ο όγκος της σάλτσα κατά το ¼.
  4. Με αυτή τη σάλτσα περιχύνετε τις γαρίδες στο ταψί.
  5. Ψιλοκόβετε τη Φέτα σε μικρά κομματάκια και το σκορπίζετε ανάμεσα από τις γαρίδες.
  6. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου ¾ στους 200ο .
  7. Σερβίρετε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 minervahorio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου