Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Λαχταριστή πίτσα με φέτα, ντομάτα, ελαιόλαδο και θυμάρι


Λαχταριστή πίτσα με φέτα, ντομάτα, ελαιόλαδο και θυμάρι


υλικά

150 γρ. Φέτα
5 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
4 κρεμμύδια ξερά
2 μέτριες ώριμες ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας  Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα χλιαρό
½  φακελάκι μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι

εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη διαλύουμε ένα μικρό κομματάκι μαγιάς σε λίγο χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό, το Ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο από το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας συνεχώς αλεύρι (όσο χρειαστεί) μέχρι η ζύμη μας να είναι ναι μεν απαλή αλλά και να ξεκολλάει από το χέρι μας.
  2. Μόλις είναι έτοιμη τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
  3. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι, το πιπέρι και το Ελαιόλαδο και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να μαλακώσουν.
  4. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί με ένα πινέλο, βάζουμε μέσα τη ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να απλωθεί.
  5. Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα τον πελτέ ντομάτας, από πάνω βάζουμε τα κρεμμύδια και τη Φέτα τριμμένη με το χέρι. Τέλος, βάζουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες και αρωματίζουμε με το θυμάρι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 50 λεπτά.


 minervahorio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου