Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Whoopie pie


Whoopie pie


Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τις whoopie pies
2 κουταλιές σούπας σκόνη άγλυκο κακάο
2 κουταλιές σούπας νερό
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Για τη γέμιση
170 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι κρέμα marshmallow
1 κιλό ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση

Για τις whoopie pies
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε ένα φύλλο λαδόκολλας ή φύλλο σιλικόνης σε ένα ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το  κακάο και το νερό. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέστε το  γάλα, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα με το κακάο. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέστε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και  ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας απαλός χυλός.

Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε τη σόδα μέσα στο λευκό ξύδι και το προσθέτετε στο μείγμα ανακατεύοντας μία φορά.
Με μια κουταλιά της σούπας ή κουτάλα παγωτού με μια - μια κουταλιά βάζετε σε δίσκους το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα.
Ψήστε για περίπου 6-7 λεπτά, έως ότου έτοιμοι και δεν κολλάει και είναι μαλακό. Αφήστε την να κρυώσει καλά πριν τη γέμιση.

Για τη γέμιση
Χτυπάμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και κρέμα marshmallow μαζί μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τη  ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε το μείγμα κρέμας μέσα σε κάθε δίσκο και καλύπτετε με τον δεύτερο δίσκο whoopie pie.

 sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου