Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Μους σοκολάτα

syntages-glyka-mous-sokolats





Υλικά για 6-8 άτομα

350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
6 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά


Εκτέλεση

Λιώνετε την κουβεριούρα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει ώσπου να γίνει χλιαρή. Χτυπάτε τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε την κρέμα για να φτιάξετε τη σαντιγί, και σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών ώσπου να γίνουν μαρέγκα.
Στο μείγμα της σοκολάτας, το οποίο έχετε αφήσει να κρυώσει, προσθέτετε πρώτα τη μαρέγκα και κατόπιν τη σαντιγί, προσέχοντας να μην «κόψει». Βάζετε τη μους στο ψυγείο για να παγώσει και την αφήνετε 12 ώρες προτού τη σερβίρετε.

 myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου