Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Πατάτες γεμιστές με μπέικον και τυρί




Υλικά
• 5 μεγάλες πατάτες
• 250 γρ. μπέικον καπνιστό
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος
• 300 γρ.τυρί gouda
• 100 γρ. βούτυρο
• 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα
πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις βάζουμε μια μια ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς. Μετά τις ανοίγουμε από πάνω με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Βάζουμε λίγο βούτυρο και στη συνέχεια το μπέικον και τα μανιτάρια που έχουμε τσιγαρίσει, έχουμε σβήσει με κρασί και κρέμα γάλακτος. Τέλος βάζουμε το τυρί gouda και το ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου