Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Cheesecake με γκλάσο σοκολάτας και βύσσινο



 ΥΛΙΚΑ
  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα (Philadelphia)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • 1,5 κουτί μπισκότα digestive
  • βούτυρο
  • κανέλα
  • λίγο λικέρ
ΓΚΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 

  • 25 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 80 γρ. ζάχαρη (άχνη)
  • 1/2 Φλ. γάλα



Εκτέλεση:
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Έπειτα σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε  το τυρί κρέμα μαζί και το ζαχαρούχο γάλα ώσπου να γίνει ομοιόμορφο  το μίγμα.
Σε ένα τριτο μπολ  σπαμε τα  μπισκότα ώσπου να γίνουν σκόνη. Βάζουμε λίγη κανέλα και λίγο λικερ για να πάρουν άρωμα. Αλείφουμε  το  πυρέξ  μας με βούτυρο και λιώνουμε 3 κουταλιές βούτυρο και τις ανακατεύουμε με το μπισκότο ώστε να γίνει σαν λάσπη. Απλώνουμε το μπισκοτο στο πυρέξ μεχρι να καλύψει όλη τη βάση και βάζουμε στην κατάψυξη για δέκα λεπτά.

Βγάζουμε την σαντυγι από το ψυγείο και την βάζουμε στο μίγμα με το τυρί και το ζαχαρούχο.  Ανακατεύουμε ώστε να πάρουν μια παχύρευστη μορφή.
Βγάζουμε το πυρέξ από την κατάψυξη και χύνουμε την κρέμα από επάνω ώστε να διαμορφωθει σωστά η στρώση.


Ετοιμάζουμε το γκλάσο σοκολάτας
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και όσο γάλα χρειαστεί, για να επιτύχουμε την επιθυμητή σύσταση. 


το ρίχνουμε πάνω στο μίγμα προσέχοντας να καλύψει καλ.α όλη την επιφάνεια του γλυκού
στολίζουμε με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας. Εδώ έβαλα βύσσινο. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου