Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ







 






Τούρτα για μη καπνιστές
Τι θα χρειαστούμε:
1 παντεσπάνι κακάο
2 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας κομμένα στη μέση
500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο)
300 γρ φρέσκο γάλα
500 γρ κρέμα γάλακτος 
2 κ.σ. κονιάκ κουαντρό
Για το σιρόπι
50γρ ζάχαρη
50γρ νερό
50 γρ ρούμι
Πως το κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να φουσκώνει) αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να γυαλίσει το μίγμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Κουταλιά - κουταλιά προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κουαντρό (ή άλλο κονιάκ), το βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε λίγο.
Ας φτιάξουμε τώρα το σιρόπι για το παντεσπάνι.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι 50 γραμμάρια ζάχαρη με 50 γραμμάρια νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 2 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 50 γραμμάρια ρούμι.
Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκατοστά με αποσπώμενη βάση.
Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη φόρμα.
Με πινέλο βρέχουμε καλά το παντεσπάνι με το σιρόπι.
Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μους σοκολάτας.
Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω γύρω από στη φόρμα. 
Αδειάζουμε όλη τη μους στη φόρμα. Στρώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.
Παγώνουμε την τούρτα (χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά γα σφίξει), την ξεφορμάρουμε και τη μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.
Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.

 chocosplash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου