Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με 2 σοκολάτες

 
 
 Υλικά:
  • για 12 άτομα
  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτα
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • Για την κρέμα με σοκολάτα κουβερτούρα
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% κακάο
  • 5 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Για την σαντιγί με σοκολάτα γάλακτος
  • 500 γρ. φυτική κρέμα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρολίτσα βάζω όλα τα υλικά της κρέμας με κουβερτούρα και τα αφήνω πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις γίνουν μια ωραία κρέμα αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος.
Χτυπάω την φυτική κρέμα στο μίξερ με τη ζάχαρη άχνη .Mόλις αφρατέψει και γίνει σαντιγί αποσύρω από το μίξερ και προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος. Aνακατεύω μαλακά. Αν θέλω, μεταφέρω τη σαντιγί σε κορνέ για μεγαλύτερη ευκολία.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το γάλα με το κονιάκ. Παίρνω ένα πυρέξ και στρώνω τα μπισκότα που τα έχω βυθίσει για λίγα δευτερόλεπτα, στο μίγμα γάλα-κονιάκ. Απλώνω πάνω το μισό από το μίγμα με τη κρέμα κουβερτούρας. Συνεχίζω με μια στρώση μπισκότα, πάλι περασμένα από το μίγμα γάλα-κονιάκ. Απλώνω πάνω από τα μπισκότα την υπόλοιπη κρέμα. 
Τελειώνω με τη σοκολατένια σαντιγί που τη στρώνω με ένα κουτάλι ή αν την βάλω σε κορνέ, δημιουργώ ωραίες ροζέτες. Πασπαλίζω με τη τριμμένη σοκολάτα ή τα χρωματιστά κουφετάκια και βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 4-5 ώρες.


 dinanikolaou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου