Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΚΡΕΠΑ ΣΟΚΟΜΠΑΝΑΝΑ



Ο καλύτερος συνδυασμός
Τι θα χρειαστούμε:
150 γρ. αλεύρι
400 γρ. γάλα
40 γρ. κακάο σκόνη
60 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
Μπανάνα
Πραλίνα φουντουκιού
 
Πως το κάνουμε:
Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 αυγά και τα χτυπάμε στη μέση ταχύτητα.
Προσθέτουμε 40 γραμμάρια κακάο, 60 γραμμάρια ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.
Προσθέτουμε  λίγο - λίγο το γάλα και το νερό.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το 2 κουταλιές της σούπας υγρό ή μαλακό βούτυρο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός (πιο ρευστός από μέλι).
 
Δεν χρειάζεται ειδική "κρεπιέρα". Ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (λίγο πάνω από τη μέση θερμοκρασία) και του ρίχνουμε ελάχιστο λάδι το οποίο το αλοίφουμε με μια χαρτοπετσέτα (ή πινέλο) να απλώσει σε όλη την οριζόντια επιφάνεια.
Με μια μεγάλη κουτάλα σούπας πάρτε μίγμα και ρίχτε λίγο στο τηγάνι, όσο να πιάσει ολόκληρη την επιφάνεια.
Το ρίχνουμε κυκλικά, από το κέντρο προς την άκρη.
 
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε με λίγη ζάχαρη για 7 λεπτά.
Μοιράζουμε τις μπανάνες στις κρέπες, τις τυλίγουμε και προσθέτουμε και πραλίνα φουντουκιού. 
 
 
 chocosplash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου