Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Black Magic Cake

 



ΥΛΙΚΑ:

3 και 1/4 κούπας γάλα
5 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή corn flour που θα προσθέσετε και μία βανίλια)
2 κ.σ. βούτυρο
10 κ.σ. γλυκό κουταλιού κεράσι (μαύρο) ή μαρμελάδα κεράσι ή γλυκό κουταλιού βύσσινο.
100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια (προεραιτικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάχνετε την κρέμα: Κρατάτε από το γάλα μισή κούπα και διαλύετε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και βάζετε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτετε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.

Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη να μην κάνει πέτσα και αφήνετε να κρυώσει. Φτιάχνετε το μίγμα του κέικ σύμφωνα με τη συνταγή, το βάζετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα, χωρίς τρύπα στη μέση 24-25 εκ. 

Προσθέτετε κουταλιές από το γλυκό ή τη μαρμελάδα εδώ κι εκεί πάνω στο μείγμα. Το ίδιο κάνετε και με την κρέμα (μπορεί να περισσέψει λίγη κρέμα, να μη την πάρει όλη).

Σκορπάτε και τα κομμάτια της κουβερτούρας εδώ κι εκεί. Ψήνετε το κέικ για 50 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν το βγάλετε από το φούρνο το αφήνετε για 10 λεπτά και μετά αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα.

sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου