Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Συνταγή-αστραπή για τούρτα σοκολάτα σε δέκα λεπτά!

Συνταγή-αστραπή για τούρτα σοκολάτα σε δέκα λεπτά!
 
Η πιο οικονομική και γρήγορη τούρτα σοκολάτας που φτιάξατε ποτέ!

Υλικά

1 γάλα σοκολατούχο

1/4 κούπας γκραν μαρνιέ

300 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ


Για τη γέμιση

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

2 κροκάδια

1 κούπα κρέμα γάλακτος

1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα

125 γρ. κουβερτούρα σε καρουλάκια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο σοκολατούχο γάλα, στο οποίο έχουμε ρίξει και το γκραν μαρνιέ, για να πάρει άρωμα και τα στρώνουμε.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαντιγύ, προσθέτουμε τα κροκάδια και τη λιωμένη σοκολάτα (η σοκολάτα πρέπει να είναι χλιαρή).

Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα σαβουαγιάρ, προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, βάζουμε άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει. Γαρνίρουμε με σαντιγύ και καρουλάκια σοκολάτας. 
 
 
 
 http://www.briefingnews.gr

Μούρλια μακαρονόπιτα με γεμάτη γεύση

Μούρλια μακαρονόπιτα με γεμάτη γεύση
 
Λαχταριστό φαγητό, εύκολο και γρήγορο για φανατικούς μακαρονάδες και μη!
Υλικά για 20-25 κομμάτια:

8 φύλλα για πίτες
500γρ. μακαρόνια χοντρά
600γρ. διάφορα τυριά χονδροτριμμένα (φέτα, κεφαλογραβιέρα, μυζήθρα, κ.λπ.)
5 αβγά και 1 για το άλειμμα
1½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο + ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Βράζετε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν λίγο και τα στραγγίζετε.

Τα βουτυρώνετε με τέσσερις κουταλιές σούπας από το βούτυρο και προσθέτετε τα τυριά.

Χτυπάτε τα 5 αβγά και προσθέτετε το γάλα και το πιπέρι. Αν τα τυριά δεν είναι πολύ αλμυρά, προσθέτετε και λίγο αλάτι. Τα αναμιγνύετε με τα μακαρόνια.

Στρώνετε 3 φύλλα στο ταψί, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο και ελαιόλαδο. Αφήνετε τις άκρες να κρέμονται έξω από το ταψί. Στρώνετε τα μισά μακαρόνια πάνω στα φύλλα και τα σκεπάζετε με 2 φύλλα αλειμμένα με βούτυρο και ελαιόλαδο.

Απλώνετε και τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Γυρίζετε προς τα μέσα και διπλώνετε τις άκρες των φύλλων γύρω γύρω στο ταψί. Χτυπάτε το ένα αβγό μαζί με μία κουταλιά σούπας νερό και αλείφετε το πάνω φύλλο. Χαράζετε την πίτα
σε κομμάτια, ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C περίπου για 45-50 λεπτά. 
 
 
 
 http://www.briefingnews.gr

Συνταγή για ζουμερές πανσέτες με πατάτες στο φούρνο

 
Συνταγή για ζουμερές πανσέτες με πατάτες στο φούρνο
Νόστιμες ζουμερές πανσέτες με αφράτες πατάτες. Μια απλή και παραδοσιακή συνταγή για να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους.
Υλικά

1 κιλό πανσέτες
2-3 πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες πιο χοντρές από αυτές για τηγάνι αλλά όχι κυδωνάτες)
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη
μουστάρδα
χυμό από μισό λεμόνι

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στο γκριλ.Όταν σβήσει ο θερμοστάτης κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220-230 βαθμούς C (αντιστάσεις πάνω-κάτω). Βάζουμε σε μπολ τις κομμένες πατάτες και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι και τη μουστάρδα. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πανσέτες και τις πασπαλίζουμε και αυτές με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Προσθέτουμε μουστάρδα και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά. Σε ταψί απλώνουμε πατάτες και πανσέτες. Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν οι πανσετούλες μας όμορφο χρώμα. Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και φρεσκοψημένο.



http://www.briefingnews.gr

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΝΤΑΪΦΙ


Υλικά

Για την τούρτα

    400γρ. φύλλο κανταΐφι
    ¾ φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο, λιωμένο, καθαρισμένο
    500ml κρέμα γάλακτος
    3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
    2 κουτ. σούπας ροδόνερο
    250γρ. φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι

    2½ φλιτζάνια ζάχαρη
    1½ φλιτζάνι νερό
    3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Ασχολείστε με το κανταΐφι. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς. Βάζετε το λιωμένο βούτυρο σε ένα πιάτο και βουτώντας τα χέρια σας ξαίνετε το κανταΐφι, ώστε να διαποτιστούν τα νήματα και στο ψήσιμο να ροδίσουν ομοιόμορφα. Χωρίζετε το κανταΐφι στη μέση και το απλώνετε σε δύο βουτυρωμένα, ρηχά ταψάκια με διάμετρο 28εκ. Τα βάζετε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 2

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί, προσθέτετε το ροδόνερο, χτυπάτε λίγο ακόμη και τη διατηρείτε στο ψυγείο.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσει να δένει. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και το αφήνετε να δέσει αρκετά, μέχρι να έχει την πυκνότητα ελαιόλαδου. Όταν κρυώσει το κανταΐφι, το σιροπιάζετε με καυτό το σιρόπι. Το αφήνετε μέσα στα ταψάκια μέχρι να σερβίρετε.

Βήμα 4

Για τη συναρμολόγηση του γλυκού: Βάζετε τον ένα δίσκο κανταϊφιού σε πιατέλα. Απλώνετε ομοιόμορφα από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και πασπαλίζετε με τα μισά φιστίκια. Τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο δίσκο κανταϊφιού. Σκεπάζετε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα (με κορνέ) και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φιστίκια. Σερβίρετε αμέσως.

Πώς να φτιάξεις φράουλες βουτηγμένες σε μαύρη και λευκή σοκολάτα σε 10 λεπτά!

Πώς να φτιάξεις φράουλες βουτηγμένες σε μαύρη και λευκή σοκολάτα σε 10 λεπτά!
 
Θέλεις οπωσδήποτε να φας κάτι γλυκό; Δες πώς μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο χωρίς πολλές θερμίδες!
Θα χρειαστείς..

ένα κεσεδάκι φράουλες, 2 κούπες μαύρη σοκολάτα, 1/2 κούπα λευκή σοκολάτα

Πώς να το κάνεις..

1. Πλύνε και στέγνωσε τις φράουλες. Οι φράουλες πρέπει να είναι τελείως στεγνές πριν προχωρήσεις.
2. Λιώσε τη μαύρη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι το οποίο έχεις βάλει πάνω σε ένα άλλο κατσαρολάκι με νερό που βράζει. Μόλις λιώσει όλη η σοκολάτα αφαίρεσε το μπολ από τη φωτιά και βάλ’το πάνω σε μία πετσέτα. Τοποθέτησε και τις φράουλες δίπλα.
3. Κράτα την κάθε φράουλα από το κοτσανάκι της και βούτα την στη σοκολάτα. Τίναξέ την καλά για να μη στάζει και άπλωσέ την σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Κάνε το ίδιο με όλες τις φράουλες. Άφησέ τες να στεγνώσουν ή βάλ’τες στο ψυγείο για να επιταχύνεις τη διαδικασία.

4. Όταν οι φράουλές σου έχουν κρυώσει λιώσε και τη λευκή σοκολάτα σου όπως έκανες και με τη μαύρη. Μετέφερε τη λευκό σοκολάτα σου σε μία σακούλα που κλείνει με zip. Βάλε όλη τη σοκολάτα στη μία άκρη της σακούλας και έπειτα άνοιξε μία μικρή τρυπούλα στη σακούλα. Πιέζοντας τη σακούλα απαλά δημιούργησε γραμμούλες από λευκή σοκολάτα πάνω στις φράουλές σου. Κάνε μεγάλες κινήσεις πάνω κάτω για να πάει παντού η λευκή σοκολάτα. Βάλε και πάλι στο ψυγείο τις φράουλές σου και μόλις κρυώσουν αρκετά, σέρβιρέ τες. 
 
 
 
http://www.briefingnews.gr

Συνταγή για εύκολο παγωτό με μερέντα!

  Συνταγή για εύκολο παγωτό με μερέντα!
 
Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, τα ψυγεία αρχίζουν και γεμίζουν με παγωτά.
Εμείς όμως σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα εύκολο παγωτό με μερέντα στο σπίτι το οποίο θα ξετρελάνει τόσο εσάς όσο και τους μικρούς μας φίλους.

ΥΛΙΚΑ:
• 2 γάλατα εβαπορέ
• 1 ζαχαρούχο γάλα
• 1 μικρή μερέντα
• 1 βανίλια
• 5-6 γεμιστά μπισκότα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βάζουμε τα γάλατα στο ψυγείο (ή κάνα 2ωρο στην κατάψυξη) να κρυώσουν.
• Χτυπάμε στο μίξερ τα εβαπορέ να αφρατέψουν.
• Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε μέχρι να αναμιχθεί.
• Συνεχίζουμε βάζοντας τη μερέντα και την βανίλια και όταν ομογενοποιηθούν είναι έτοιμο!
• Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και ανά 2-3ωρο το ξανά-ανακατεύουμε
• Στο τελευταίο ανακάτεμα σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
 
 
 
http://www.briefingnews.gr

Εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 ευρώ!

Εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 ευρώ!
 
Σε 5' είναι έτοιμο!

Υλικά:

    1 πακέτο μπισκότα τετράγωνα (η ποσότητα εξαρτάται από το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε)
    1 κ. στραγγιστό γιαούρτι
    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα βλάχας
    τρούφα

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μια σειρά μπισκότα στο πυρέξ. Χτυπάμε το γιαούρτι με το γάλα καλά. Ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το μείγμα.

Τοποθετούμε άλλη μια σειρά από τα μπισκότα και το υπόλοιπο μείγμα.

Γαρνίρουμε με τρούφα. 
 
(ή αν θέλουμε λιώνουμε κουβερτούρα για την επικάλυψη)



http://www.briefingnews.gr

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Μιλφέιγ με μπέικον και τυρί


Μιλφέιγ με μπέικον και τυρί

Υλικά

  • Σφολιάτα 3 φύλλα
  • Μπέικον 300 γρ κομμένο στα δύο
  • Κασσέρι 300 γρ σε λεπτές φέτες και 4 κουταλιές της σούπας τριμμένο
  • Γάλα 1 φλυτζανάκι του καφέ
  • Αυγά 1
  • Βούτυρο λίγο
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας, στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, τρυπάμε με πιρούνι παντού και βάζουμε πρώτα το μπέικον μετά τις φέτες κασσέρι και από πάνω προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Το τρυπάμε πάλι παντού και προσθέτουμε το υπόλοιπο μπέικον και κασσέρι. Βάζουμε το τρίτο φύλλο σφολιάτας, το πιέζουμε λίγο να κολλήσει και το χαράζουμε με το μαχαίρι λίγο. Τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασσέρι και περιχύνουμε με το αυγό αφού το χτυπήσουμε πρώτα μαζί με το γάλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.



 http://www.chefoulis.gr

Τα μπισκότα που μένουν κάνουν τα πιο εύκολα γλυκά

Το πήρες το πακέτο με τα μπισκότα, έφαγες δέκα και το αφήνεις στο ντουλάπι. Ενώ υπάρχουν τόσα πράγματα να φτιάξεις. Ακόμα κι αν είσαι άσχετος με την ζαχαροπλαστική.


Σαντουιτσάκια παγωτού



Εντάξει, ακόμα και παιδάκι το κάνει αυτό. “Σιγά την συνταγή ρε ONEMAN, μας δουλεύεις;”. Καλά. Πες το αυτό στις μερικές χιλιάδες εκείνων που έχουν ρίξει μάυρο δάκρυ πάνω από το ψυγείο κάθε φορά που είχαν τελειώσει τα παγωτά – sandwich που έψαχναν. Ε τώρα μπορείς να κάνεις την παραλλαγή με το δικό σου αγαπημένο μπισκότο και την αγαπημένη σου γεύση παγωτού. Πάρε Cookies, πάρε ό,τι μπισκότα θες, μία μικρή δόση παγωτού και πίεσε ελαφρά τα μπισκότα για να φτιάξεις το sandwich σου. Όσο πιο μεγάλο σε διάμετρο το μπισκότο, τόσο καλύτερα.

Cheesecake χωρίς ψήσιμο



Ή καλύτερα το πιο εύκολο cheesecake που μπορείς να φτιάξεις. Αρκεί να σου έχει μείνει ένα πακέτο μπισκότα Digestive τα οποία θρυμματίζεις να γίνουν σκόνη. Λιώνεις 150 γρ μαργαρίνη και την ανακατεύεις με το τρίμμα του μπισκότου. Όσο είναι ακόμα ζεστή η μαργαρίνη πιέζεις το μπισκότο στη βάση ενός σκεύους και το βάζεις στο ψυγείο να σκληρύνει η βάση σου. Σε ένα μπωλ χτυπάς 400 γρ Philadelphia με 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα για γλυκά και τον χυμό μισού λεμονιού. Απλώνεις την κρέμα πάνω στο μπισκότο και αφήνεις στο ψυγείο για 10-16 ώρες. Ρίχνεις μαρμελάδα της αρεσκείας σου ή γλυκό του κουταλιού από πάνω και σερβίρεις. Τόσο απλά.

Oreo cupcakes



Θα ταλαιπωρηθείς λίγο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 140. Παίρνεις ένα ταψάκι για muffins και βάζεις αντίστοιχα χαρτί ψησίματος στην κάθε θήκη και ένα ολόκληρο μπισκότο σε κάθε θήκη. Με ένα ηλεκτρικό mixer χτυπάς 1 κιλό cream cheese, ενώ παράλληλα προσθέτεις 150 γρ ζάχαρη και μία κουταλιά βανίλια. Συνεχίζεις να χτυπάς και προσθέτεις σιγά σιγά 4 αυγά, προσέχοντας τα πλαινά του μπωλ να μην μένει υλικό εκεί. Προσθέτεις τελευταία 160 ml sour cream πριν ρίξεις στο μείγμα και περίπου 15 μπισκότα τα οποία έχεις σπάσει με τα χέρια. Γεμίζεις τις χάρτινες θήκες με το μείγμα σου και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά. Τα αφήνεις να κρυώσουν, τα βάζεις στο ψυγείο για 6-10 ώρες και σερβίρεις.

Παιδικό γλυκό με πτι μπερ



Παιδικό αλλά τόσο ωραίο. Αν σου έχουν μείνει μερικά πτι μπερ είναι μια εξαιρετική φάση. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις 400 γρ κουβερτούρα με 200 γρ μαργαρίνη. Σε ένα μπωλ ανακατεύεις 100 γρ ζάχαρη με 6 αυγά. Αφού λιώσει η κουβερτούρα, την προσθέτεις στο μείγμα των αυγών σιγά σιγά, να πάρει όλο θερμοκρασία. Παίρνεις ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ και ένα μπωλάκι με γάλα. Βουτάς μερικά πτι μπερ στο γάλα (όχι για πολλή ώρα) και τα απλώνεις στο πυρέξ. Ριχνεις μια στρώση σοκολάτας από πάνω. Φτιάχνεις δεύτερη στρώση μπισκότων με γάλα και πάλι σοκολάτα. Αφού σου τελειώσουν τα μπισκότα και η σοκολάτα, βάζεις το πυρέξ στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν κόψεις σε κομμάτια.

Μπάρες Oreo


 

Κορμός σοκολάτας



Κάποιοι το λένε μωσαϊκό. Κάποιοι απλά μιλούν για το γλυκό που έφτιαχνε η γιαγιά τους. Όπως και να 'χει είναι από τα πιο απλά γλυκά που μπορείς να φτιάξεις. Παίρνεις γύρω στα 300-400 γρ μπισκότα πτι μπερ και τα σπας σε μικρά κομμάτια προτού τα ραντίσεις με 50 ml κονιάκ ή Cointreau. Αν δεν θες τη γεύση του ποτού, δεν πειράζει και να μην βάλεις. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις 250 γρ βούτυρο. Αφού το βγάλεις από τη φωτιά προσθέτεις 1 κούπα ζάχαρη, 50 γρ κακάο και 2 αυγά, ανακατεύοντας καλά. Όταν είναι εντάξει το μείγμα, προσθέτεις και τα μπισκότα και ανακατεύεις. Σε μία μακρόστενη φόρμα ή σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο βάζεις μεμβράνη (για να μεταφέρεται εύκολα το γλυκό) και ρίχνεις το μείγμα. Αν θες γαρνίρεις με λίγη τρούφα σοκολάτας.





Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και χωριάτικο λουκάνικο



Τι θα χρειαστούμε: 
1 φύλλο σφολιάτα
4 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε χοντρές φέτες)
300 γρ. λουκάνικα χωριατικά (κομμένα σε ροδέλες)
100 γρ. τρίμμα φέτας
200 γρ. κίτρινο τυρί πικάντικο της αρεσκείας σας
2 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. ξύδι
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο Αλάτι - Πιπέρι 

Τι θα κάνουμε: 
Σε τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κομμένο λουκάνικο και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.  Κατόπιν ρίχνουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε, και στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι. Δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ένα χρώμα τα κρεμμύδια. Αφαιρούμε από την φωτιά το τηγάνι και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει.  Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα, το ανάλογο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Λαδώνουμε την ταρτιέρα μας, στρώνουμε το φύλλο και με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνειά του. Αδειάζουμε το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού και από πάνω κόβουμε σε κύβους ή τρίβουμε το κίτρινο τυρί μας.
Τη σφολιάτα που εξέχει ή την διπλώνουμε για να κάνουμε έναν χοντρό κόθρο ή την κόβουμε και κάνουμε σχεδιάκι.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στην τελευταία σχάρα για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. 


Nostimessyntagesthsgwgws

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Μπεζέδες

Υλικά

  • Αυγά 3 φρέσκα και σε θερμοκρασία δωματίου μόνο τα ασπράδια
  • Ζάχαρη 1 ποτήρι
  • Αλάτι λίγο
  • Λεμόνι 2 σταγόνες

Οδηγίες

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και σβήνουμε την φωτιά. Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε τα ασπράδια αυγού πολύ προσεκτικά να μην μπει καθόλου κρόκος, λίγο αλάτι και τα τοποθετούμε πάνω στην κατσαρόλα, (διαδικασία μπεν-μαρί) τα χτυπάμε καλά και λίγο λίγο προσθέτουμε την ζάχαρη, 2 σταγόνες μόνο λεμόνι (για να είναι λευκό το χρώμα). Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι να πήξει (δηλαδή να στέκεται) και να είναι έτοιμο. Βάζουμε σε κορνέ το μείγμα μας και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα στρογγυλούς μπεζέδες, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 100 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά (μέχρι να ξεκολλάνε από την λαδόκολλα). Δεν θέλουμε να κιτρινίσουν. Σβήνουμε τον φούρνο μας και τον αφήνουμε λίγο ανοιχτό (χαραμάδα)  μέχρι να κρυώσουν. (Αν δεν έχουν κρυώσει καλά μην τα βγάλετε γιατί θα σπάσουν). Αν τα θέλετε χρωματιστά βάζετε 1 σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής.




http://www.chefoulis.gr

Τάρτα καρμπονάρα

Υλικά

Για την ζύμη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
  • Βούτυρο 150 γρ
  • Αλάτι μια πρέζα
  • Νερό όσο χρειαστεί
Για την γέμιση
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
  • Βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας
  • Γάλα 750 ml
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλιά γλυκού
  • Αυγό 1
  • Μανιτάρια πλευρώτους 500 γρ
  • Μπέικον 10-12 φέτες
  • Κασσέρι Μυτιλήνης 200 γρ τριμμένο
  • Κεφαλογραβιέρα 200 γρ τριμμένη

Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο κομματάκια , το αλάτι και νερό όσο χρειαστεί , ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά την βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε  με τον πλάστη τόσο όσο να έχουμε χοντρό φύλλο το οποίο το στρώνουμε σε φόρμα τάρτας καλά και τρυπάμε ελαφρώς τον πάτο της με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία. Βάζουμε λαδόκολλα από πάνω της κομμένη στο μέγεθος της τάρτας και για βάρος πάνω στην λαδόκολλα βάζουμε λίγα όσπρια ώστε να μην φουσκώσει. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρότερα κομμάτια και ψιλοκόβουμε το μπέικον. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε το μπέικον  να σοταριστεί και αυτό. Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ , βάζοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα το 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο , το  βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Ρίχνουμε το γάλα και με το σύρμα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε το αλάτι – πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, μόλις αρχίσει να πήζει το αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Αδειάζουμε τα μανιτάρια και το μπέικον μέσα , ενώ προσθέτουμε και τα τυριά κρατώντας λίγο από το καθένα στην άκρη.
Αφαιρούμε την λαδόκολλα από την τάρτα μας και αδειάζουμε μέσα της την γέμιση απλώνοντας από πάνω τα τυριά που κρατήσαμε στην άκρη.  Την ξαναψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και αφού την βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να δέσει. Σερβίρεται ζεστή.




http://www.chefoulis.gr

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

 



Τι θα χρειαστούμε:
έτοιμη σφολιάτα 
1/4 από ένα λάχανο
2 κουταλιές της σούπας. κρέμα γάλακτος
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

Πως θα το κάνουμε:
Κόβουμε το λάχανο σε λωρίδες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Λιώνουμε με τα χέρια το λάχανο όσο μπορούμε και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε τη γέμιση στη ζύμη. Η ζύμη κόβεται όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Χτυπάμε το αυγό με ένα πιρούνι και με πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αντί για λάχανο μπορούμε να το γεμίσουμε με διάφορα τυριά της αρεσκείας μας, ζαμπόν, μπέικον. 
Ή να κάνουμε μείγμα κιμά όπως του παστίτσιου και κοφτό μακαρονάκι. 
Όπως και να το κάνετε είναι πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο. 



http://web-cooking.com

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

η Καρυδόπιτα που δεν ήθελε να είναι καρυδόπιτα κι έγινε ..Πουτίγκα!

 

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη βάση:

  • 5 αυγά
  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 2 κεσέδες ζάχαρη
  • 2 κεσέδες αλεύρι
  • 200 γρ. καρύδια
  • 6 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • κανέλα - γαρύφαλλο - βανίλια
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 3 1/2 κούπες νερό
  • φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
 Για την κρέμα:
1,5 λίτρο γάλα
9 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
2 βανίλιες

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέκιν, την σόδα, το κακάο και όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Πριν ρίξουμε τα καρύδια, κρατάμε ένα ποτήρι από το μείγμα μας για να το ρίξουμε πάνω από το γλυκό αφού το έχουμε ψήσει και σιροπιάσει. Το βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και όταν ροδίσει το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Στην κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι της κανέλας. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει κρατάμε 10 λεπτά να δέσει το σιρόπι και το ρίχνουμε ζεστό στο ταψί μας. Η βάση πρέπει να είναι κρύα για να μη λασπώσει το γλυκό μας.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. (Μπορούμε να κάνουμε όποια κρέμα μας αρέσει, εδώ χρησιμοποίησα Κορν Φλάουρ βανίλια): Ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μια μικρή κατσαρόλα.
Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά  και όπως είναι ζεστή την ρίχνουμε πάνω στο σιροπιασμένο γλυκό μας.
Πάνω από την κρέμα ρίχνουμε το μείγμα που είχαμε κρατήσει από τη βάση μας πριν την ψήσουμε.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.

Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο. (αν προλάβουμε :) )






ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ


Φωτογραφία: Τσουρέκι γεμιστό από την φίλη μας την Ροδάνθη. Μια εύκολη συνταγή συνοδευμένη με την πασχαλινή της διακόσμηση. Συνεχίστε να στέλνετε τις συνταγές σας στο email: recipes@goldenfoods.gr 

Υλικά:
• 500 γρ. αλεύρι για όλες τις Χρήσεις
• 1 κ. γ αλάτι
• 50 γρ. ζάχαρη
• 1 ½ φακελάκι μαγιά Στιγμής 
• 150 γρ. ζεστό γάλα
• 5 αυγά
• 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 200 γρ. τυρί κίτρινο μαλακό 
• 1 αυγό για επάλειψη
• Αμύγδαλο φιλέ 

Εκτέλεση:
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, το γάλα και τα αυγά και ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ για 2 λεπτά. Συνεχίζετε το ζύμωμα στη δυνατή ταχύτητα για άλλα 8 λεπτά. Προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα για 6 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Καλύπτετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον. Στρώνετε σε 2 ταψιά αντικολλητικό χαρτί. Πλάθετε τη ζύμη με λίγο αλεύρι και τη χωρίζετε σε στρογγυλά κομμάτια. Χωρίζετε και το τυρί σε κομμάτια και βάζετε ένα κομματάκι τυρί στη μέση κάθε στρογγυλής ζύμης. Σκεπάζετε με μία πετσέτα και αφήνετε να φουσκώσουν για 2 ώρες περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Αλείφετε τα τσουρέκια με το αυγό και ψήνετε για 15-20 λεπτά. Καλή επιτυχία!


Υλικά:
• 500 γρ. αλεύρι για όλες τις Χρήσεις
• 1 κ. γ αλάτι
• 50 γρ. ζάχαρη
• 1 ½ φακελάκι μαγιά Στιγμής
• 150 γρ. ζεστό γάλα
• 5 αυγά
• 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 200 γρ. τυρί κίτρινο μαλακό
• 1 αυγό για επάλειψη
• Αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση:
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, το γάλα και τα αυγά και ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ για 2 λεπτά. Συνεχίζετε το ζύμωμα στη δυνατή ταχύτητα για άλλα 8 λεπτά. Προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα για 6 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Καλύπτετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον. Στρώνετε σε 2 ταψιά αντικολλητικό χαρτί. Πλάθετε τη ζύμη με λίγο αλεύρι και τη χωρίζετε σε στρογγυλά κομμάτια. Χωρίζετε και το τυρί σε κομμάτια και βάζετε ένα κομματάκι τυρί στη μέση κάθε στρογγυλής ζύμης. Σκεπάζετε με μία πετσέτα και αφήνετε να φουσκώσουν για 2 ώρες περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Αλείφετε τα τσουρέκια με το αυγό και ψήνετε για 15-20 λεπτά. 

Καλή επιτυχία!

Μία ιδέα για να ξετρελάνετε τους μικρούς μας φίλους...!
Φωτογραφία: Για να παίρνουμε ιδέες και να εντυπωσιάσουμε τους μικρούς μας φίλους! 


























GoldenFoods.gr

Πασχαλινά κουλουράκια!




Υλικά:
2 φλυτζάνια ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
4 αβγά
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι
2 βανίλιες
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. σόδα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά. Βάζουμε τα αβγά ένα ένα. 
Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. 
Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 15' με 20', ανάλογα με το μέγεθος. 
Καλή επιτυχία!


GoldenFoods.gr

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ







GoldenFoods.gr

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΚΕΪΚ

 Ένα εντυπωσιακό στην εμφάνιση κέικ θα στολίσει με τον καλύτερο τρόπο το τραπέζι! Δείτε το βήμα-βήμα!




















GoldenFoods.gr









ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΠΟΛ

Αμαρτωλές γεύσεις σε αμαρτωλό περιτύλιγμα… Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό σοκολατένιο μπολ για τη διακόσμηση του τραπεζιού σας! Δείτε το βήμα-βήμα!

Υλικά:
1 μεσαίου μεγέθους μπολ
400 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:
Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρι. Μόλις η σοκολάτα λιώσει, αφήστε την να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Παίρνετε ένα μπολ το γυρνάτε ανάποδα με τον πάτο από πάνω και το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Περιχύστε από πάνω με τη σοκολάτα. Αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ψυγείο, μέχρι η σοκολατένια επιφάνεια να σκληρύνει. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το σοκολατένιο μπολ σας είναι έτοιμο και περιμένει τη γέμισή του! Καλή επιτυχία!
 
 
Φωτογραφία: Αμαρτωλές γεύσεις σε αμαρτωλό περιτύλιγμα… Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό σοκολατένιο μπολ για τη διακόσμηση του τραπεζιού σας! Δείτε το βήμα-βήμα!

Υλικά:
1 μεσαίου μεγέθους μπολ
400 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:
Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρι. Μόλις η σοκολάτα λιώσει, αφήστε την να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Παίρνετε ένα μπολ το γυρνάτε ανάποδα με τον πάτο από πάνω και το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Περιχύστε από πάνω με τη σοκολάτα. Αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ψυγείο, μέχρι η σοκολατένια επιφάνεια να σκληρύνει. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το σοκολατένιο μπολ σας είναι έτοιμο και περιμένει τη γέμισή του! Καλή επιτυχία!
 
 
 
GoldenFoods.gr

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ...

Ξέρω ότι πολλοί από εσάς θέλετε βάψετε τα αυγά σας με φυσική βαφή θα σας παρουσιάσω τον πιο απλό, εύκολο και φτηνό τρόπο που έβαφαν τα αυγά τους τα παλιά χρόνια.
Οι αποχρώσεις που μπορείτε να βάψετε τα αυγά σας είναι πορτοκαλί, κόκκινο και βαθύ σκούρο κόκκινο, αναλόγως τις προτιμήσεις σας.

Τι θα χρειαστούμε:
Αυγά όσα θέλουμε
κρεμυδότσουφλα από 10 - 15 κρεμμύδια περίπου
1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι

Πως θα το κάνουμε:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα που συνήθως χωράει 12-20 αυγά άνετα, για να μη χτυπάνε μεταξύ τους στο βρασμό, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάζει καλά τα αυγά (1-2 δάχτυλα πιο πάνω είναι απαραίτητο γιατί πρέπει να υπολογίσουμε και το νερό που θα εξατμιστεί με το βρασμό). Καθαρίζουμε με ένα πανάκι που έχει ξύδι τα αυγά μας και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το νερό μας. Τα αυγά και το νερό μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι ξύδι στο νερό μας, τις εξωτερικές φλούδες από 10 μεγάλα κρεμμύδια και το αλάτι. Δεν χρειάζεται να ξεφλουδίσουμε με μαχαίρι τα κρεμμύδια γιατί χρησιμοποιούμε μόνο τις εξωτερικές φλούδες από αυτά. Ανάβουμε την φωτιά στην κουζίνα μας όχι στο τέρμα αλλά περίπου στην μέση. Δεν θέλουμε να βράζει και να κοχλάζει πολύ το νερό μας γιατί θα χτυπιούνται περισσότερο τα αυγά μας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να σπάσουν.


Από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό μας πρέπει να το αφήσουμε να βράζει για 20-30 λεπτά μέχρι να γίνουν και τα αυγά μας εσωτερικά. Το χρώμα τους στο τέλος του βρασμού θα έχει γίνει κόκκινο. Αν θέλουμε να γίνει σκούρο κόκκινο μπορούμε να τα αφήσουμε για 10-20 λεπτά ακόμη, αφού σβήσουμε την φωτιά μας. Τα αυγά συνεχίζουν να παίρνουν πιο έντονο χρώμα μέσα στο ζεστό νερό. Όταν πάρουν το χρώμα που θέλουμε τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Φυσικά και μπορούμε να κάνουμε και σχέδια στα αυγά μας με διάφορα φιλαράκια αρκεί να είναι πλατιά, τυλίγοντας τα με τούλι ή με καλσόν και μετά τα βάζουμε να βράσουν.


Τέλος τα τρίβουμε με ένα πανί που έχουμε βάλει λάδι για να γυαλίσουν και να πάρουν πιο έντονο χρώμα. Την ίδια διαδικασία κάνουμε και για πορτοκαλί χρώμα, απλώς βάζουμε λιγότερες φλούδες από κρεμμύδια στο νερό μας.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν δε θέλετε να παραβράσουν τα αυγά σας και να μαυρίσει ο κρόκος τους, μπορείτε να κάνετε ως εξής: Βάλτε πρώτα τα κρεμμυδότσουφλα, το ξύδι, το αλάτι στην κατσαρόλα με το νερό να βράσουν για 10 λεπτά, να βγάλουν το χρώμα τους. Ετοιμάστε τα αυγά σας, αν θέλετε σκέτα ή τυλίξτε τα με τούλι με τα φιλαράκια που θέλετε και μετά βάλτε τα στην κατσαρόλα να βράσουν για 10 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε τα 5 - 10 λεπτά στο ζεστό ζουμί. Με αυτό τον τρόπο ο κρόκος του αυγού δεν μαυρίζει. 

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σας εύχομαι και του Χρόνου με ΥΓΕΙΑ..!!!!