Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

 



Τι θα χρειαστούμε:
έτοιμη σφολιάτα 
1/4 από ένα λάχανο
2 κουταλιές της σούπας. κρέμα γάλακτος
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

Πως θα το κάνουμε:
Κόβουμε το λάχανο σε λωρίδες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Λιώνουμε με τα χέρια το λάχανο όσο μπορούμε και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε τη γέμιση στη ζύμη. Η ζύμη κόβεται όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Χτυπάμε το αυγό με ένα πιρούνι και με πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αντί για λάχανο μπορούμε να το γεμίσουμε με διάφορα τυριά της αρεσκείας μας, ζαμπόν, μπέικον. 
Ή να κάνουμε μείγμα κιμά όπως του παστίτσιου και κοφτό μακαρονάκι. 
Όπως και να το κάνετε είναι πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο. 



http://web-cooking.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου