Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Μπεζέδες

Υλικά

  • Αυγά 3 φρέσκα και σε θερμοκρασία δωματίου μόνο τα ασπράδια
  • Ζάχαρη 1 ποτήρι
  • Αλάτι λίγο
  • Λεμόνι 2 σταγόνες

Οδηγίες

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και σβήνουμε την φωτιά. Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε τα ασπράδια αυγού πολύ προσεκτικά να μην μπει καθόλου κρόκος, λίγο αλάτι και τα τοποθετούμε πάνω στην κατσαρόλα, (διαδικασία μπεν-μαρί) τα χτυπάμε καλά και λίγο λίγο προσθέτουμε την ζάχαρη, 2 σταγόνες μόνο λεμόνι (για να είναι λευκό το χρώμα). Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι να πήξει (δηλαδή να στέκεται) και να είναι έτοιμο. Βάζουμε σε κορνέ το μείγμα μας και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα στρογγυλούς μπεζέδες, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 100 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά (μέχρι να ξεκολλάνε από την λαδόκολλα). Δεν θέλουμε να κιτρινίσουν. Σβήνουμε τον φούρνο μας και τον αφήνουμε λίγο ανοιχτό (χαραμάδα)  μέχρι να κρυώσουν. (Αν δεν έχουν κρυώσει καλά μην τα βγάλετε γιατί θα σπάσουν). Αν τα θέλετε χρωματιστά βάζετε 1 σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής.




http://www.chefoulis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου