Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

Πασχαλινά κουλουράκια!




Υλικά:
2 φλυτζάνια ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
4 αβγά
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι
2 βανίλιες
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. σόδα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά. Βάζουμε τα αβγά ένα ένα. 
Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. 
Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 15' με 20', ανάλογα με το μέγεθος. 
Καλή επιτυχία!


GoldenFoods.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου