Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και χωριάτικο λουκάνικο



Τι θα χρειαστούμε: 
1 φύλλο σφολιάτα
4 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε χοντρές φέτες)
300 γρ. λουκάνικα χωριατικά (κομμένα σε ροδέλες)
100 γρ. τρίμμα φέτας
200 γρ. κίτρινο τυρί πικάντικο της αρεσκείας σας
2 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. ξύδι
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο Αλάτι - Πιπέρι 

Τι θα κάνουμε: 
Σε τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κομμένο λουκάνικο και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.  Κατόπιν ρίχνουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε, και στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι. Δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ένα χρώμα τα κρεμμύδια. Αφαιρούμε από την φωτιά το τηγάνι και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει.  Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα, το ανάλογο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Λαδώνουμε την ταρτιέρα μας, στρώνουμε το φύλλο και με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνειά του. Αδειάζουμε το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού και από πάνω κόβουμε σε κύβους ή τρίβουμε το κίτρινο τυρί μας.
Τη σφολιάτα που εξέχει ή την διπλώνουμε για να κάνουμε έναν χοντρό κόθρο ή την κόβουμε και κάνουμε σχεδιάκι.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στην τελευταία σχάρα για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. 


Nostimessyntagesthsgwgws

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου