Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

η Καρυδόπιτα που δεν ήθελε να είναι καρυδόπιτα κι έγινε ..Πουτίγκα!

 

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη βάση:

  • 5 αυγά
  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 2 κεσέδες ζάχαρη
  • 2 κεσέδες αλεύρι
  • 200 γρ. καρύδια
  • 6 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • κανέλα - γαρύφαλλο - βανίλια
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 3 1/2 κούπες νερό
  • φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
 Για την κρέμα:
1,5 λίτρο γάλα
9 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
2 βανίλιες

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέκιν, την σόδα, το κακάο και όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Πριν ρίξουμε τα καρύδια, κρατάμε ένα ποτήρι από το μείγμα μας για να το ρίξουμε πάνω από το γλυκό αφού το έχουμε ψήσει και σιροπιάσει. Το βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και όταν ροδίσει το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Στην κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι της κανέλας. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει κρατάμε 10 λεπτά να δέσει το σιρόπι και το ρίχνουμε ζεστό στο ταψί μας. Η βάση πρέπει να είναι κρύα για να μη λασπώσει το γλυκό μας.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. (Μπορούμε να κάνουμε όποια κρέμα μας αρέσει, εδώ χρησιμοποίησα Κορν Φλάουρ βανίλια): Ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μια μικρή κατσαρόλα.
Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά  και όπως είναι ζεστή την ρίχνουμε πάνω στο σιροπιασμένο γλυκό μας.
Πάνω από την κρέμα ρίχνουμε το μείγμα που είχαμε κρατήσει από τη βάση μας πριν την ψήσουμε.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.

Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο. (αν προλάβουμε :) )






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου