Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Τα μπισκότα που μένουν κάνουν τα πιο εύκολα γλυκά

Το πήρες το πακέτο με τα μπισκότα, έφαγες δέκα και το αφήνεις στο ντουλάπι. Ενώ υπάρχουν τόσα πράγματα να φτιάξεις. Ακόμα κι αν είσαι άσχετος με την ζαχαροπλαστική.


Σαντουιτσάκια παγωτού



Εντάξει, ακόμα και παιδάκι το κάνει αυτό. “Σιγά την συνταγή ρε ONEMAN, μας δουλεύεις;”. Καλά. Πες το αυτό στις μερικές χιλιάδες εκείνων που έχουν ρίξει μάυρο δάκρυ πάνω από το ψυγείο κάθε φορά που είχαν τελειώσει τα παγωτά – sandwich που έψαχναν. Ε τώρα μπορείς να κάνεις την παραλλαγή με το δικό σου αγαπημένο μπισκότο και την αγαπημένη σου γεύση παγωτού. Πάρε Cookies, πάρε ό,τι μπισκότα θες, μία μικρή δόση παγωτού και πίεσε ελαφρά τα μπισκότα για να φτιάξεις το sandwich σου. Όσο πιο μεγάλο σε διάμετρο το μπισκότο, τόσο καλύτερα.

Cheesecake χωρίς ψήσιμο



Ή καλύτερα το πιο εύκολο cheesecake που μπορείς να φτιάξεις. Αρκεί να σου έχει μείνει ένα πακέτο μπισκότα Digestive τα οποία θρυμματίζεις να γίνουν σκόνη. Λιώνεις 150 γρ μαργαρίνη και την ανακατεύεις με το τρίμμα του μπισκότου. Όσο είναι ακόμα ζεστή η μαργαρίνη πιέζεις το μπισκότο στη βάση ενός σκεύους και το βάζεις στο ψυγείο να σκληρύνει η βάση σου. Σε ένα μπωλ χτυπάς 400 γρ Philadelphia με 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα για γλυκά και τον χυμό μισού λεμονιού. Απλώνεις την κρέμα πάνω στο μπισκότο και αφήνεις στο ψυγείο για 10-16 ώρες. Ρίχνεις μαρμελάδα της αρεσκείας σου ή γλυκό του κουταλιού από πάνω και σερβίρεις. Τόσο απλά.

Oreo cupcakes



Θα ταλαιπωρηθείς λίγο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 140. Παίρνεις ένα ταψάκι για muffins και βάζεις αντίστοιχα χαρτί ψησίματος στην κάθε θήκη και ένα ολόκληρο μπισκότο σε κάθε θήκη. Με ένα ηλεκτρικό mixer χτυπάς 1 κιλό cream cheese, ενώ παράλληλα προσθέτεις 150 γρ ζάχαρη και μία κουταλιά βανίλια. Συνεχίζεις να χτυπάς και προσθέτεις σιγά σιγά 4 αυγά, προσέχοντας τα πλαινά του μπωλ να μην μένει υλικό εκεί. Προσθέτεις τελευταία 160 ml sour cream πριν ρίξεις στο μείγμα και περίπου 15 μπισκότα τα οποία έχεις σπάσει με τα χέρια. Γεμίζεις τις χάρτινες θήκες με το μείγμα σου και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά. Τα αφήνεις να κρυώσουν, τα βάζεις στο ψυγείο για 6-10 ώρες και σερβίρεις.

Παιδικό γλυκό με πτι μπερ



Παιδικό αλλά τόσο ωραίο. Αν σου έχουν μείνει μερικά πτι μπερ είναι μια εξαιρετική φάση. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις 400 γρ κουβερτούρα με 200 γρ μαργαρίνη. Σε ένα μπωλ ανακατεύεις 100 γρ ζάχαρη με 6 αυγά. Αφού λιώσει η κουβερτούρα, την προσθέτεις στο μείγμα των αυγών σιγά σιγά, να πάρει όλο θερμοκρασία. Παίρνεις ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ και ένα μπωλάκι με γάλα. Βουτάς μερικά πτι μπερ στο γάλα (όχι για πολλή ώρα) και τα απλώνεις στο πυρέξ. Ριχνεις μια στρώση σοκολάτας από πάνω. Φτιάχνεις δεύτερη στρώση μπισκότων με γάλα και πάλι σοκολάτα. Αφού σου τελειώσουν τα μπισκότα και η σοκολάτα, βάζεις το πυρέξ στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν κόψεις σε κομμάτια.

Μπάρες Oreo


 

Κορμός σοκολάτας



Κάποιοι το λένε μωσαϊκό. Κάποιοι απλά μιλούν για το γλυκό που έφτιαχνε η γιαγιά τους. Όπως και να 'χει είναι από τα πιο απλά γλυκά που μπορείς να φτιάξεις. Παίρνεις γύρω στα 300-400 γρ μπισκότα πτι μπερ και τα σπας σε μικρά κομμάτια προτού τα ραντίσεις με 50 ml κονιάκ ή Cointreau. Αν δεν θες τη γεύση του ποτού, δεν πειράζει και να μην βάλεις. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις 250 γρ βούτυρο. Αφού το βγάλεις από τη φωτιά προσθέτεις 1 κούπα ζάχαρη, 50 γρ κακάο και 2 αυγά, ανακατεύοντας καλά. Όταν είναι εντάξει το μείγμα, προσθέτεις και τα μπισκότα και ανακατεύεις. Σε μία μακρόστενη φόρμα ή σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο βάζεις μεμβράνη (για να μεταφέρεται εύκολα το γλυκό) και ρίχνεις το μείγμα. Αν θες γαρνίρεις με λίγη τρούφα σοκολάτας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου