Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Τηγανητά φακελάκια με Φέτα, γλυκόξινη σάλτσα και παπαρουνόσπορο


Τηγανητά φακελάκια με φέτα, γλυκόξινη σάλτσα και παπαρουνόσπορο

υλικά

6 πλατιά κομμάτια Χωριό Φέτα, πάχους 1 εκατ (120 γραμ το ένα περίπου)
6 χωριάτικα φύλλα
Αραβοσιτέλαιο
πιπέρι
για τη σάλτσα
1 φλιτζάνι του καφέ μέλι
2 κ.σ. λευκό ξύδι
παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα

εκτέλεση

  1. Παίρνετε τα 6 κομμάτια Φέτα Χωριό και τα πιπερώνετε καλά.
  2. Παίρνετε 1 χωριάτικο φύλλο και το απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια.
  3. Βάζετε 1 κομμάτι Φέτα Χωριό και το ακουμπάτε στην αρχή του φύλλου και στο κέντρο του πλάτους. Διπλώνετε τις άκρες να πέσουν πάνω στη φέτα και τυλίγετε 2 φορές. Κόβετε τα περισσεύματα. (Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια Φέτας Χωριό.)
  4. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα φακελάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές.
  5. Τα ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να σουρώσουν τα πολλά λάδια.
Για τη σάλτσα
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι μαζί με το ξύδι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Το αφήνετε να χλιαρέψει.
  2. Τοποθετείτε τα φακελάκια με τη φέτα σε πιατέλα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα μελιού και τα πασπαλίζετε με τον παπαρουνόσπορο.
  3. Τα σερβίρετε ζεστά σε πιατέλα.


 minervahorio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου