Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Καρυδόπιτα

 



Τα υλικά μας
6 αυγα 
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 μπεκιν παουντερ
3 κουταλιές της σούπας κανέλα
 
Για το σιρόπι 
δυόμισι φυλτζανες νερό 
δυόμισι φυλτζανες ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
Για την εκτέλεση 
χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν μετά προσθέτουμε το μπεκιν και την κανέλλα και στο τέλος τα καρύδια συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει οσο ψήνεται η καρυδόπιτα βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό μας αφού το έχουμε κόψει κομμάτια με το ζεστό σιρόπι αν θέλουμε αφού κρυώσει τελείως το γλυκό προσθέτουμε και σοκολάτα κουβερτούρα από πάνω
 
 
 ΜαρΆα Κουφοπαντελλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου