Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΗΓΑΝΙΑ ΡΙΓΑΝΑΤΗ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 κούπας λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μοσχοκάρυδο
1 λεμόνι
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε κομματάκια, το στραγγίζουμε πολύ καλά

το βάζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι . Μόλις αρχίσει να τηγανίζεται το σβήνουμε με το κρασί.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και τα ρίχνουμε στην τηγανιά
Ρίχνουμε και το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει. Αφήνουμε να πιει τα υγρά της και μόλις κοκκινίσει το κρέας, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι και τη ρίγανη. Σκεπάζουμε με καπάκι για λίγο και σερβίρουμε. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε πιπεριές ψιλοκομμένες κίτρινες και κόκκινες προς το τέλος του μαγειρέματος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου