Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

 

υλικά

  • 1 μικρό γιαούρτι αγελάδος
  • 1 ποτήρι (200 - 250 γραμ.)  φρυγανια τρμμένη
  • 1 ποτήρι (200 - 250 γραμ.)  σπορέλαιο
  • 200-250 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
  • 2 αυγά
  • 3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 2 κουταλάκια μπέκιν
  • 2 κουταλάκια σόδα φαγητού
  • 1 βανίλια
  • 1 φλυτζάνι αλέυρι

Για το σιρόπι
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του λεμονιού)



εκτέλεση

  1. Μέσα σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά μαζί (τα αυγά τα χτυπάμε χώρια και προσθέτουμε στο πιο πάνω μίγμα). Δεν χρησιποιούμε καθόλου μιξερ.
  2. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μιγμα και ψήνουμε στους 180°c για 30 λεπτα περίπου.
  3. Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε.

1 σχόλιο:

  1. Αναδημοσίευση
    Γεια σας
    Έχουμε το http://geussis-nikolaos.blogspot.gr/ θα μπορούσαμε να αναδημοσιεύσουμε το «ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ»
    http://gefceis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4768.html
    Ευχαριστούμε πολύ
    Η συντακτική ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή