Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΤΟΝΑΤΣ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λάδι για τηγάνισμα
  • μέλι και κανέλα για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και στο τέλος λίγο λίγο το νερό, ενώ ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
  2. Την αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για μια ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Μετά με αλευρωμένα χέρια πέρνουμε μπαλάκια ζύμης, όσο ένα καρύδι, και σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε χοντρά μπαστουνάκια, όσο το μικρό μας δάχτυλο και ενώνουμε τις άκρες πιέζοντας ελαφρά να ενωθούν.
  4. Τα αφήνουμε να σταθούν πάλι για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα.
  5. Έχουμε βάλει το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα ντόνατς. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν ομοιόμορφα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν
  6. Τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου