Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Σπιτικός Φαρσαλινός χαλβάς



Υλικά:
  • 5-6 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερού νισεστέ
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • κανέλα και αμύγδαλα προαιρετικά

Εκτέλεση: 
Καβουρδίζουμε την ζάχαρη όσο θέλουμε. Σε μιά άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό ,το λάδι  και το νισεστέ και τα κάνουμε ένα χυλό.
Τον χυλό αυτόν που είναι κρύος τον ρίχνουμε στην καβουρντισμένη ζάχαρη και το ανακατεύουμε καλά να γίνει σαν κόλλα.
Το μείγμα αυτό το αδειάζουμε σε ταψί.     Στο σημείο αυτό ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα και την κανέλα.
Πάνω από το μείγμα ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και την καίμε με το φλόγιστρο ή στο γκριλ της κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου