Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟΥΛΟΥΜΠΕΣ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 10 αυγά
  • 1/4 του κιλού βούτυρο
  • 1/2 κιλό και 1 κουπα του τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κουταλάκια σόδα
Σιρόπι:
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 κιλο νερο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 λεμονόφλουδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε μισό κιλό νερό με το βούτυρο, ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι τ'ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι ώσπου να πιεί όλο το νερό.
  2. Βγάζουμε απο την φωτιά, ρίχνουμε τη σόδα με τ' αυγά, τα δουλεύουμε να γίνει μία σφιχτή ζύμη.
  3. Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ που έχει δόντια, πιέζουμε την σακούλα βγαζουμε μικρά κομμάτια (όσο μέγεθος θέλουμε).
  4. Τηγανίζουμε τις τουλουμπίτσες σε καυτό λάδι ώσπου να ξανθύνουν.
  5. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
  6. Βράζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε τις τουλουμπίτσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου