Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ (ΚΟΛΑΣΗ)


ΥΛΙΚΑ

5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 μικρά γιαουρτάκια
1 και 1/2 κούπας σιμιγδάλι χοντρό
2 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό σόδα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

6 κούπες νερό
5 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες 
μερικές σταγόνες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθετουμε τους κρόκους 
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά να γίνει αλοιφή. Προσθέτουμε και τα γιαουρτάκια με τη σόδα, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ

Βάζουμε τη ζύμη σε ταψί της κουζίνας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και τις βανίλιες. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει αφήνουμε 10' και βγάζουμε από τη φωτιά. 
Μόλις βγάλουμε το ρεβανί από το φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια
Ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι στο ρεβανί μόλις βγει από το φούρνο. (πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά, σιρόπι και ρεβανί)
Σκεπάζουμε το ταψί για να τραβήξει το ρεβανί το σιρόπι και μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο
Σερβίρουμε κρύο το γλυκό.


4 σχόλια:

  1. Καλως σε βρηκα,ωραια συνταγη,αφρατο και λαχταριστο το γλυκο σου ,θα χαρω να τα λέμε ,καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη συνταγή! Ενθουσιάστηκαν όσοι το δοκίμασαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα γιαουρτακια στραγγιστα? Και ψήνουμε αέρα η πανω κάτω ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα γιαουρτακια στραγγιστα? Και ψήνουμε αέρα η πανω κάτω ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή