Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

ΡΑΒΑΝΙ ΑΦΡΟΣ!!!!!



Τι θα χρειαστούμε:
6 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη (από το 1 κιλό που θα χρησιμοποιήσουμε συνολικά)
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 φακελάκια Μπέικιν
1 βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού
1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό

ΣΙΡΟΠΙ:
Το υπόλοιπο από το κιλό ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
1 βανίλια
φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτάλι σούπας φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

Πως θα το φτιάξουμε:
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν 5 λεπτά. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτω το σπορέλαιο, το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα, τη βανίλια, το ξύσμα και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το Μπέικιν. Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός νερουλός.

Το αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήνω στους 170 για 40 λεπτά περίπου.

Το χαράζω σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.

Βράζω το νερό με τη ζάχαρη, φλούδα και χυμό λεμόνι 8-10 λεπτά, προσθέτω τη βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατέψω και όταν λιώσει το βούτυρο, σιροπιάζω λίγο λίγο (γιατί το ρεβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί) με το ζεστό σιρόπι το χλιαρό γλυκό.




Η συνταγή είναι της Σόφης Τσιώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου