Σπιτικό παστέλι έτοιμο σε 15 λεπτά !!!!! Κατάλληλο και για τη δίαιτα Harcombe. Υλικά
|
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι καβουρντίστε σε χαμηλή θερμοκρασία το σουσάμι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσοχή να μην σας «αρπάξει».
- Όταν αποκτήσει ελαφρώς χρώμα, προσθέστε το μέλι και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Θα γίνει μια παχύρευστη μάζα.
- Αδειάστε την πάνω σε μια λαδόκολλα, με την οποία έχετε καλύψει ένα ρηχό ταψί και απλώστε το παστέλι με την κουτάλα, φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση.
- Ρίξτε έξτρα σουσάμι για ωραία εμφάνιση και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε το βαθιά σε μικρά τετράγωνα κομμάτια η και αφήστε το να κρυώσει.
- Αφού κρυώσει ξεκολλήστε τα κομμάτια από τη λαδόκολλα.
Φυλάξτε
τα παστελάκια σε μονές στρώσεις σε αεροστεγές τάπερ, γιατί σταδιακά θα
απορροφήσουν υγρασία, θα μαλακώσουν πολύ και θα κολλήσουν μεταξύ τους αν
προλάβουν να μείνουν....!!!!
greekmasa.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου