Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΛΑΓΑΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ


ΥΛΙΚΑ
για 15 περίπου μικρές λαγάνες θα χρειαστείτε:
4 ποτήρια νερό χλιαρό
2 φακελάκια μαγιά σκόνη
λίγο αλάτι
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η μαλακή
1 φακελάκι σουσάμι
2 κουταλιές μέλι αραιωμένο σε λίγο νερό για το άλειμμα
και λίγο ελαιόλαδο για τα χέρια και το ταψί

Πως το κάνουμε:
Διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό τις μαγιές. 
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε λακουβίτσα, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, το αλάτι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται προσέχοντας να μην γίνει η ζύμη πολύ σφιχτή. Τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και ένα τραπεζομάντιλο και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν η ζύμη ανέβει, λαδώνουμε το ταψί και τα χέρια μας, κόβουμε από αυτή μικρές μπαλίτσες (ανάλογα με το μέγεθος της λαγάνας που θέλουμε να φτιάξουμε), ρίχνουμε στο ταψί σουσάμι μπόλικο, απλώνουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι, το βάζουμε στο ταψί με το σουσάμι και πατάμε με τα δάχτυλά μας να κάνει λακουβίτσες. 

Με ένα πινέλο αλείφουμε από πάνω με το αραιωμένο μέλι και ρίχνουμε πολύ σουσάμι στην επιφάνειά του και το πατάμε για να κολλήσει στο ζυμάρι. 
Αφήνουμε να φουσκώσει πάλι σε ζεστό μέρος και όταν είναι έτοιμη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου