ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πανσέτα χοιρινή (ζητήστε να σας το ανοίξουν όπως στην φωτογραφία απο τον κρεοπώλη)
3 ράβδους γραβιέρα
2-3 ράβδους ρεγκάτο
λίγες μακρόστενες λωρίδες από διάφορες πιπεριές (μπορείτε και μόνο με πράσινη)
4-5 φετούλες μπέικον (προαιρετικά γίνεται πιο νόστιμο)
μουστάρδα,
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι .
3 ποτήρια νερό
σπάγγο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε σε μια πιατέλα το κρέας, αφού το έχουμε πλύνει και σκουπίσει
καλά, το αλατοπιπερώνουμε όλο γύρω γύρω και μετά σε όλη την επιφάνειά του
βάζουμε μουστάρδα και αν θέλουμε λίγες φετούλες μπέικον σε όλο το κρέας όπως το βλέπουμε (προαιρετικό αλλά λιώνει το μπέικον και δίνει
νοστιμιά), μετά στην μια άκρη (γιατί θα το τυλίξουμε) του βάζουμε τα
τυριά, τις πιπεριές και το τυλίγουμε σφιχτά, το δένουμε με σπάγγο και του
βάζουμε μουστάρδα κι απ' έξω.
Το βάζουμε σε γάστρα καλύτερα και ρίχνουμε
το νερό, 3 ποτήρια νερό (εγώ ρίχνω και λίγο κρασί μαζί) και το ψήνουμε στους
200 βαθμούς για 2 ώρες. Κατα διαστήματα να ανοίγετε την γάστρα με
προσοχή και να το γυρνάτε, αλλά και να το ελέγχετε.. γίνεται πολύ νόστιμο. Όταν κρυώσει το κόβετε σε ροδέλλες και το σερβίρετε, συνοδεύεται με
σαλάτα, σκέτο ή με ρύζι ή με πατάτες ή πουρέ, ότι σας αρέσει !!
mageirikikaisintages.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου