1 κιλό γαρίδες [εδώ κατεψυγμένες]
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη
1πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
2 κρεμμυδάκια μέτρια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
7-8 κλωνιά μαιντανό
4-5 κλωνιά σέλινο
1/2 ποτήρι του νερού ούζο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο της αρεσκείας σας εδώ χρησιμοποίησα Νο10
Εκτέλεση
βράζουμε τα μακαρόνια [όχι πολύ να κρατάνε λίγο] τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, κατά το βράσιμο μέσα στο νερό ρίχνουμε εκτός από αλάτι και 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο .
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι, προσθέτουμε όλες τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες, το σκόρδο σε ροδέλες λεπτές, τα κρεμμυδάκια κομμένα σε μακρόστενο λεπτό σχήμα και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν. Αμέσως προσθέτουμε τις γαρίδες όπως είναι παγωμένες μόνο τις ξεπλένουμε λίγο, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το ούζο, ανακατεύουμε συχνά. Ρίχνουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό στο οποίο μέσα έχουμε διαλύσει το πελτέ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη τον μαιντανό και το σέλινο και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας με προσοχή αν και δεν διαλύονται οι γαρίδες οι συγκεκριμένες είναι μεγάλες. Μόλις δέσει η σάλτσα είναι έτοιμες. Σερβίρουμε τα μακαρόνια κι από πάνω βάζουμε την σάλτσα με τις γαρίδες. Αν θέλουμε βάζουμε μέσα στην σάλτσα τα μακαρόνια κι ανακατεύουμε, προτιμώ ξεχωριστά .Η συνταγή είναι δική μου την φτιάχνω και αρέσει πάρα πολύ σε όλους ακριβώς όπως σας την γράφω !!
Καλή σας όρεξη να την φτιάξετε αξίζει πολύ γευστικά!!!
mageirikikaisintages.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου