Για το Φύλλο
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 1/2 κ. γ. αλάτι
νερό (όσο χρειαστεί)
Εκτέλεση.
Ετοιμάστε τη ζύμη, κοσκινίστε το αλεύρι και βάλτε το σε λεκανάκι, προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε καλά, ρίξτε το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Βάλτε χεράκι εδώ και τρίψτε όλο το αλεύρι με το ελαιόλαδο, ανοίξτε μια λακουβίτσα προσθέστε το νερό λίγο, λίγο και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, δουλέψτε την λίγο στο πάγκο της κουζίνας.
Αφήστε την σκεπασμένη για 1/2 ώρα. έχει ξεκουραστεί το ζυμάρι και φαίνεται η γλουτένη, είναι τα άσπρα σημαδάκια. έτσι θα ανοίξει πολύ πιο εύκολα το φύλλο.
χωρίστε το σε 8 κομμάτια
Βάλτε αλεύρι στο πάγκο της κουζίνας, πάρτε ένα μπαλάκι, ρίξτε αλεύρι από πάνω και πατήστε το λίγο με την παλάμη σας.
Χρησιμοποιήστε ένα ψηλό πλάστη, ρολάρετε το πάνω στο ζυμάρι και ανοίξτε όσο πιο λεπτό γίνετε, κάθε φορά που το ανοίγετε πασπαλίστε το με αλεύρι.
συνεχίστε το ίδιο και με το υπόλοιπο ζυμάρι, θα χρησιμοποιήσετε 4 φύλλα για το κάτω μέρος και άλλα 4 για το πάνω μέρος. Ανοίξτε τα στρογγυλά ή ορθογώνια, ανάλογα με το ταψί σας. Για να το μεταφέρετε στο ταψί, τυλίξτε το στο πλάστη.
KΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
http://dianitascooking.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου