Υλικά
1 κιλό πατάτες
150 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι...
150 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά
½ λίτρο γάλα
1 κουτ. της σούπας βούτυρο
200 γρ. χοντροτριμμένα γλυκά τυριά (έμμενταλ, γκούντα,
γραβιέρα)
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους μέσα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν.
Στραγγίζετε τις πατάτες και αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μέτριες φέτες.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και κάνετε μία στρώση με τις πατάτες. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι, το μισό κρεμμύδι, τον μισό μαϊντανό και το μισό μπέικον, και κάνετε μία δεύτερη στρώση με πατάτες.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και τελειώνετε με μία στρώση από πατάτες. Πασπαλίζετε με πιπέρι, χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο, και περιχύνετε το περιεχόμενο του πυρέξ.
Τέλος, πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να κάνουν μια ωραία χρυσαφιά κρούστα.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.
myworld.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου