Οπως και να το δείτε είναι τέλειο γλυκό και πανεύκολο,να το φτιάξετε !!
ΥΛΙΚΑ
150 γραμ.βούτυρο [εδώ χρησιμοποίησα 1 πακετάκι αγνό]
1 1\3 φλυττζανιού ζάχαρη
3 κουταλιές γεμάτες σούπας κακάο
2 βανίλιες
2 αυγά ολόκληρα
1 φλυτζάνι αλεύρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 κρέμα γάλακτος [ένα γεμάτο φλυτζάνι τσαγιού]
2 κουταλιές βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές καβουρντισμένα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1} Σε μία κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο.
2}Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το κακάο,την ζάχαρη,και τις βανίλιες και τα ανακατεύετε,αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα και τα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
3}Τέλος ρίχνετε και το αλεύρι,ανακατεύετε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμακαι το αδειάζετε ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ σε αντικολλητικό ταψάκι ,η φόρμα,αφού πρώτα βουτυρώσουμε καλά.Τό μέγεθος να είναι τόσο όσο μία κανονική τούρτα
4}Ψήνετε στό κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά στούς 175 βαθμούς. [μήν το τρυπήσετε ο χρόνος είναι αυτός που χρειάζετε ]
5}Οση ώρα ψήνουμε την βάση, βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει βράση κρέμα γάλακτος,και το βούτυρο.
Κατεβάζετε ε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια .Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει .
6} Τοποθετείτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει γιά 1 ώρα περίπου.Καλύπτετε με το μείγμα το γλυκό [αφού έχει κρυώσει κι αυτό ]και πασπαλίζετε με αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα .Τοποθετείτε πάλι στο ψυγείο γιά 2-3 ώρες και σερβίρετε .
ΣΥΜΒΟΥΛΗ.
.Η βάση κέικ μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε γιά πολλές χρήσεις ,όπως βάση γιά τούρτες ,κάτω από μία μπαλίτσα παγωτο κ.τ.λ Είναι τέλειο ,γρήγορο,κ σχετικά οικονομικό!!!
ΥΛΙΚΑ
150 γραμ.βούτυρο [εδώ χρησιμοποίησα 1 πακετάκι αγνό]
1 1\3 φλυττζανιού ζάχαρη
3 κουταλιές γεμάτες σούπας κακάο
2 βανίλιες
2 αυγά ολόκληρα
1 φλυτζάνι αλεύρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 κρέμα γάλακτος [ένα γεμάτο φλυτζάνι τσαγιού]
2 κουταλιές βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές καβουρντισμένα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1} Σε μία κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο.
2}Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το κακάο,την ζάχαρη,και τις βανίλιες και τα ανακατεύετε,αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα και τα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
3}Τέλος ρίχνετε και το αλεύρι,ανακατεύετε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμακαι το αδειάζετε ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ σε αντικολλητικό ταψάκι ,η φόρμα,αφού πρώτα βουτυρώσουμε καλά.Τό μέγεθος να είναι τόσο όσο μία κανονική τούρτα
4}Ψήνετε στό κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά στούς 175 βαθμούς. [μήν το τρυπήσετε ο χρόνος είναι αυτός που χρειάζετε ]
5}Οση ώρα ψήνουμε την βάση, βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει βράση κρέμα γάλακτος,και το βούτυρο.
Κατεβάζετε ε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια .Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει .
6} Τοποθετείτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει γιά 1 ώρα περίπου.Καλύπτετε με το μείγμα το γλυκό [αφού έχει κρυώσει κι αυτό ]και πασπαλίζετε με αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα .Τοποθετείτε πάλι στο ψυγείο γιά 2-3 ώρες και σερβίρετε .
ΣΥΜΒΟΥΛΗ.
.Η βάση κέικ μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε γιά πολλές χρήσεις ,όπως βάση γιά τούρτες ,κάτω από μία μπαλίτσα παγωτο κ.τ.λ Είναι τέλειο ,γρήγορο,κ σχετικά οικονομικό!!!
http://mageirikikaisintages.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου