Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΣΑΡΔΕΛΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΡΙΓΑΝΑΤΗ








Νόστιμο, υγιεινό και πολύ θρεπτικό φαγητό !!
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
 
1 κιλό σαρδέλα
1\2 φ...λυτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελιδες σκόρδο [σε φετούλες]
χυμό 1-2 λεμονιών
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
1] Καθαρίζετε τα ψαράκια, τα πλένετε, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε σε ταψί.

2] Σε ένα μπόλ βάζετε, το σκόρδο κομμένο σε φετούλες, το χυμό λεμονιών, το λαδάκι, την ρίγανη και το αλατοπίπερο [όχι πολύ αλάτι]
Ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά αυτό το μίγμα και περιχύνετε τα ψαράκια .

3] Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα ψαράκια σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου .

**Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στα υλικά 3 - 4 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες .
ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Η χαμηλή θερμοκρασία για να μην ξεραθούν απότομα !!
Καλή σας όρεξη!!! 
 
 
 http://mageirikikaisintages.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου