Νόστιμο, υγιεινό και πολύ θρεπτικό φαγητό !!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό σαρδέλα
1\2 φ...λυτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελιδες σκόρδο [σε φετούλες]
χυμό 1-2 λεμονιών
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1\2 φ...λυτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελιδες σκόρδο [σε φετούλες]
χυμό 1-2 λεμονιών
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Καθαρίζετε τα ψαράκια, τα πλένετε, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε σε ταψί.
2] Σε ένα μπόλ βάζετε, το σκόρδο κομμένο σε φετούλες, το χυμό λεμονιών, το λαδάκι, την ρίγανη και το αλατοπίπερο [όχι πολύ αλάτι]
Ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά αυτό το μίγμα και περιχύνετε τα ψαράκια .
3] Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα ψαράκια σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου .
**Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στα υλικά 3 - 4 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες .
ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Η χαμηλή θερμοκρασία για να μην ξεραθούν απότομα !!
2] Σε ένα μπόλ βάζετε, το σκόρδο κομμένο σε φετούλες, το χυμό λεμονιών, το λαδάκι, την ρίγανη και το αλατοπίπερο [όχι πολύ αλάτι]
Ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά αυτό το μίγμα και περιχύνετε τα ψαράκια .
3] Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα ψαράκια σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου .
**Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στα υλικά 3 - 4 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες .
ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Η χαμηλή θερμοκρασία για να μην ξεραθούν απότομα !!
Καλή σας όρεξη!!!
http://mageirikikaisintages.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου