Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ


Υλικά
  • 2 κούπες διάφορους ξηρούς καρπούς ανάλατους όπως καρύδια, αμύγδαλα, φυστίκια, φουντούκια.
  • 8 κουταλιές της σούπας μέλι.
Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι καβουρντίστε σε χαμηλή θερμοκρασία τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσοχή να μην σας «αρπάξουν». 

  • Όταν αποκτήσουν ελαφρώς χρώμα, προσθέστε το μέλι και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Θα γίνει μια παχύρευστη μάζα.
  • Αδειάστε την πάνω σε μια λαδόκολλα, με την οποία έχετε καλύψει ένα ρηχό ταψί και απλώστε το παστέλι με την κουτάλα, φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση. 

  • Ρίξτε έξτρα σουσάμι αν θέλετε για ωραία εμφάνιση και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε το βαθιά σε μικρά τετράγωνα κομμάτια η και αφήστε το να κρυώσει.
  • Αφού κρυώσει ξεκολλήστε τα κομμάτια από τη λαδόκολλα.
Φυλάξτε τα παστελάκια σε μονές στρώσεις σε αεροστεγές τάπερ, γιατί σταδιακά θα απορροφήσουν υγρασία, θα μαλακώσουν πολύ και θα κολλήσουν μεταξύ τους αν προλάβουν να μείνουν....!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου