Το μπουγατσάν έχει κάνει την εμφάνισή του σε ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης και ήδη έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους...
Το μπουγατσάν είναι ένα κρουασάν γεμισμένο με κρέμα, όμοια με αυτή της διάσημης μπουγάτσας και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.Ο δημιουργός του είναι ονομάζεται Δημήτρης Κοπαράνης, είναι σεφ και food blogger και περήφανος δημιουργός του νέου γλυκίσματος που σαρώνει στη Θεσσαλονίκη και κάνει τους Αθηναίους να ανυπομονούν να το δοκιμάσουν.
Θα χρειαστείτε: έτοιμη ζύμη για κρουασάν ή μπορείτε να τα αγοράσετε έτοιμα.
Για 5 κρουασάν: 500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 μικρό κρόκο αυγού
λίγη βανίλια
1 μικρό κουταλάκι βούτυρο (προεραιτικά)
πως το φτιάχνουμε: Η κρέμα μπουγάτσας, η "καλή", χρειάζεται μόνο σωστές αναλογίες και υπομονή στο βράσιμο, όσο πιο χαμηλή η θερμοκρασία τόσο πιο ωραίο το αποτέλεσμα! Βράζεις όλα τα συστατικά της κρέμας μέχρι να πήξει!
Ανοίγεις τα κρουασάν και τα γεμίζεις με την κρέμα, χρησιμοποίησε καλύτερα ένα κορνέ.
Φρόντισε να είναι ζεστή η κρέμα και τα κρουασάν, πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και κανέλα..
http://www.funkycook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου