Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Κοτόπουλο κρασάτο

Κρασί, κονιάκ… Ευτυχώς το κοτόπουλο δεν θα οδηγήσει μετά.
Κοτόπουλο κρασάτο

Σιγουρέψου ότι έχεις:
  • Αλεύρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1 κοτόπουλο (1½ κιλό περίπου)
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 250 γρ. μανιτάρια κονσέρβα ή φρέσκα
  • 200 γρ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κιλό κρεμμύδια κοκκάρια
  • 1 Pummaro Ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Χώρισε το κοτόπουλο σε μερίδες που θα αλευρώσεις και θα ροδίσεις με Bιτάμ Culinesse στην κατσαρόλα.
  • 2 Μετά περίχυσε το κοτόπουλο με το κονιάκ, άναψε ένα σπίρτο και πλησίασε το στο κονιάκ (με προσοχή μην κάψεις τα φρύδια σου): το κοτόπουλο θα γίνει «φλαμπέ»!
  • 3 Σόταρε τα κρεμμυδάκια με Βιτάμ
    Culinesse και πρόσθεσέ τα στο κοτόπουλο μαζί με το κρασί, τα μανιτάρια, το σκόρδο, τη δάφνη, το Pummaro
    , αλάτι, πιπέρι και το ανάλογο νερό.
  • 4 Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το κρασάτο κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα. Και μην το αφήσεις να κρυώσει για να το σερβίρεις…
Καλή όρεξη!

cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου