Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Μπισκότα με ζαχαρόπαστα



Πεντανόστιμα, μοσχοβολιστά μπισκοτάκια με ή χωρίς ζαχαρόπαστα !!!

Υλικά


3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη κοινή
1 κούπα μαργαρίνη (μαλακωμένη)
1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλιά γλυκού baking powder
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι άρωμα εσάνς της αρεσκείας σαs

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder
  2. Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει πολύ.
  3. Προσθέτω το αυγό, μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέτω το αλάτι και το άρωμα.
  4. Ρίχνω το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα και ανακατεύω.
  5. Βάζω στο ψυγείο την ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
  6. Ανοίγω σε φύλλο περίπου μισό εκατοστό πάχος.
  7. Κόβω με κούπ - πάτ της επιλογής μου.
  8. Μεταφέρω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  9. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 20' περίπου, εξαρτάται από το πάχος του μπισκότου και το μέγεθος καθώς και αν θα ψήσουμε στον αέρα.


koyzinopagida.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου