Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΙΛΦΕΪΓ


ΥΛΙΚΑ:

2 1/2 πακέτα Cream Crackers Παπαδοπούλου (πράσινα)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:
1 Βιτάμ
7 κούπες γάλα
14 κουταλιές αλεύρι (αναλογούν 2 κουταλιές αλεύρι για 1 κούπα γάλα)
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής για Μιλφέιγ από το Σούπερ Μάρκετ. Χρειάζονται 4 φακελάκια για αυτή τη δόση)

ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΙ:
GARNI ΓΙΩΤΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ (συσκευασία 2 τεμαχίων)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε στο ταψί. ( ταψί κουζίνας αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη κρέμα για Μιλφέιγ - αν όχι τότε χρειάζεται πιο μικρό ταψί Νο 36)
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι, το διαλύουμε καλά, όταν θα γίνει σαν μία μικρή μπάλα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και με το σύρμα αν χρειαστεί για να φύγουν τα σβολάκια που τυχόν δημιουργηθούν. Βάζουμε την κρέμα πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν βράσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα στο ταψί πάνω από τα μπισκότα που έχουμε στρώσει. Βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα πάνω από την κρέμα και ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα σκεπάζοντας όλα τα μπισκότα πολύ καλά. 


Ετοιμάζουμε τη κρέμα σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και τη ρίχνουμε στο ταψί πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής. 






Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά το γλυκό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου