Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Κυδώνια με χυμό πορτοκάλι ,αμύγδαλα και σαντιγί.




Συστατικά

  • 2 κιλά καθαρισμένα κυδώνια,
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού.
  • 1 ποτήρι νερό .
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ.
  • Κανέλα ξύλο.Γαρύφαλα 8 -10.
  • 1/2 ποτήρι κρασί άσπρο.
  • 1 ποτήρι ζάχαρη.
  • Αμύγδαλα .Σαντιγί.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα κουκούτσια  και την καρδιά, τα κόβουμε κομμάτια στα 4 .
  2. Τα πλένουμε ,τα στραγγίζουμε και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
  3. Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα τον χυμό την ζάχαρη, το κρασί,το μέλι, την κανέλα  τα γαρίφαλα και το νερό και αφού τα ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε και το κορν φλάουρ που το διαλύουμε καλά . Περιχύνουμε με αυτό το σιρόπι τα κυδώνια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου μισή ώρα
  4. .Όταν κρυώσουν προσθέτουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρά καβουρντισμένα.
  5. Σερβίρουμε με σαντιγί!
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το κορν φλάουρ βοηθάει το σιρόπι να πήξει ελαφρά.
  • Αν δούμε ότι θέλουν και άλλο ψήσιμο συνεχίζουμε λίγο ακόμη
  • .Επίσης αυξομειώνουμε την ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα μας.


 mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου