Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κούπα νερό
αλεύρι όσο πάρει
αλάτι

ΚΡΕΜΑ
12 αυγά
2 κιλά γάλα
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 κουταλιές σούπας κορν φλαόυρ
στη μύτη του κουταλιού αλάτι
2 - 3 κούπες ζάχαρη (ζάχαρη βάζουμε όση θέλουμε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε φύλλο, το βουτυρώνουμε και το ψήνουμε καλά. Το τρυπάμε με ένα πηρούνι για να μην φουσκώσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα προσέχουμε να μην κάψει, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι, το κορν φλαουρ, το αλάτι, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη λιγάκι μέχρι να ενωθούν και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις δέσει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στο ταψί με το ψημμένο φύλλο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου. Σερβίρουμε με κανέλα.

ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙ


ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι ρετσίνα ή μπύρα
2 ποτήρια σπορέλαιο
αλεύρι όσο πάρει
λουκούμι ή μαρμελάδα
άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρετσίνα ή μπύρα, το σπορέλαιο και το αλεύρι. Η ζύμη να γίνει μαλακή.
Ανοίγουμε φύλο πάχους 1 εκ περίπου και με ένα μικρό ποτήρι κόβουμε δίσκους τη ζύμη. Βάζουμε στο κέντρο μισό λουκουμάκι ή μια κουταλιά μαρμελάδα της αρεσκείας μας και κλείνουμε καλά να μη βγει η γέμιση στο ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βγάζουμε από το ταψί και ζεστά όπως είναι πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 

ΡΟΞΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
5 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι λάδι (σπορέλαιο)
1 ποτήρι γάλα
2 μαγιές 
2 αυγά
1 Μπέικιν Πάουντερ
2 βανίλιες
κακάο - κανέλα - καρύδια 
ξύσμα πορτοκαλιού

ΣΙΡΟΠΙ
4 ποτήρια ζάχαρη
4 1/2 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι, το γάλα, τα αυγά και τα κτυπάμε με το χέρι. Προσθέτουμε το μπέικιν, καρύδια, μαγιά και ξύσμα πορτοκαλιού και τα διαλύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη. Χωρίζουμε περίπου το 1/3 της ζύμης, προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε ξανά. Πλάθουμε την άσπρη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκ. Ανοίγουμε τη ζύμη του κακάο σαν χοντρό κορδόνι και το τοποθετούμε πάνω στο άσπρο φύλλο, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα ροξάκια και τα σιροπιάζουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, ζεστά και τα δύο.
 

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


 

ΥΛΙΚΑ
8 αυγά
1 κούπα ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές σούπας κακάο
2 λαδόκολλες

ΚΡΕΜΑ: 
1 Μόρφατ
1 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνουμε 1 κούπα άχνη ζάχαρη, τους κρόκους και το κακάο. Στρώνουμε στο ταψί της κουζίνας τη λαδόκολλα και τη βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου.
Χτυπάμε τη Μόρφατ με την ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε τα καρύδια. 
Απλώνουμε την άλλη λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 
Αναποδογυρίζουμε το ταψί ζεστό στη λαδόκολλα και ξεκολλάμε την άλλη λαδόκολλα από πάνω. Απλώνουμε την κρέμα στο παντεσπάνι και τυλίγουμε χωρίς τη λαδόκολλα ρολό. Αλείφουμε το ρολό με σαντιγί και πασπαλίζουμε με καρύδια. το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη.


Cheesecake light



Υλικά



  • 200 γρ. μπισκότα digestive light
  • 100 γρ. βούτυρο becel light
  • 400 γρ. τυρί philadelphia light
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 397 γρ. (ΝΟΥΝΟΥ ή ΒΛΑΧΑΣ)
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 βάζο μαρμελάδα βύσσινο ή βατόμουρο ή αγριοκέρασο / ή εναλλακτικά 425 γρ. κομπόστα βύσσινο & 1 1/2 κουτ. γλ. corn flour

  • Διαδικασία..

    1)Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν θρύμμα. 
    2)Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύουμε καλά με τα θρυμματισμένα μπισκότα. 
     3)Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με 24 εκ. διάμετρο (καλό θα ήταν να βγαίνουν τα πλαϊνά) και στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι. 
    4)Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 να ψηθεί η βάση για 3΄. (Είναι απαραίτητο το ψήσιμο της βάσης για να μην διαλύεται μετά στο κόψιμο.) 
    5)Έπειτα το αφήνουμε έξω να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα. 6)Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά μ'ένα σύρμα το τυρί philadelphia, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού έως ότου η κρέμα να γίνει ομοιόμορφη και κρεμώδης. 
    7)Την ρίχνουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου και τη στρώνουμε να είναι ομοιόμορφη. 
    8)Καλύπτουμε το ταψάκι με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να πήξει η κρέμα μας τελείως. 
    9)Έπειτα αφού πήξει η κρέμα βάζουμε τη μαρμελάδα από πάνω. Εάν δεν θέλετε μαρμελάδα μπορείτε να βάλετε κομπόστα βύσσινο. Σουρώνουμε την κομπόστα και κρατάμε τα βυσσινάκια σ'ένα μπολάκι. Το ζουμί το βάζουμε σ'ένα κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 1/2 κουτ. γλ. corn flour και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίζει να πήζει το μείγμα μας. Μόλις πήξει το βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σταματήσει να αχνίζει. 
    10)Ρίχνουμε τα βυσσινάκια στο μείγμα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε πάνω από την κρέμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει τελείως.
    Καλή σας όρεξη!!!
    Aπό Καραμελίτσα.gr

    ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!απο την Αργ.Μπαρμπαρίγου


    Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια (ισομοιράζουμε το μείγμα). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
    ΥΛΙΚΑ..
  • 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 5 αυγά
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

  • -μερίδες 12
    -Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
    -Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά

    Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

    ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ








    Υλικά
    Μπούτι χοιρινό ή κρέας μοσχάρι, ή αρνάκι, ή 1 κιλό και από τα τρία κρέατα.
    κεφαλοτύρι (σε μικρά κομμάτια)
    φέτες μπέικον (τόσες όσες να τυλίξουν όλο το μπούτι)
    πράσινη πιπεριά (κομματάκια)
    κόκκινη πιπεριά (κομματάκια)
    σκόρδα 4 - 5 σκελίδες
    2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
    μουστάρδα
    αλάτι
    πιπέρι
    ρίγανη
    λαδόκολλα
    σπάγγος


    Εκτέλεση


    Πλένουμε καλά το κρέας. Ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη και αλείφουμε το κρέας. Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες πάνω του και βάζουμε μέσα κεφαλοτύρι, σκόρδο, πιπεριά και αλατοπιπερορίγανη. Αλείφουμε με την μουστάρδα το κρέας και το τυλίγουμε με το μπέικον. Τυλίγουμε το κρέας  με την λαδόκολλα και το δένουμε με σπάγγο (προσοχή: σπάγγος μαγειρικής). Το βάζουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά και μετά στους 180 για 2,5 ώρες.

    Συνοδέψτε το με πατάτες φούρνου (ετοιμάστε σε ένα ταψάκι πατάτες, βάλτε τους σκόρδο (προεραιτικά), αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα και λίγο νερό ) τις οποίες θα βάλετε να ψηθούν στον φούρνο μια ώρα. Ή συνοδέψτε το με πράσινη σαλάτα ή τηγανιτές πατατούλες.