Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


 

ΥΛΙΚΑ
8 αυγά
1 κούπα ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές σούπας κακάο
2 λαδόκολλες

ΚΡΕΜΑ: 
1 Μόρφατ
1 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνουμε 1 κούπα άχνη ζάχαρη, τους κρόκους και το κακάο. Στρώνουμε στο ταψί της κουζίνας τη λαδόκολλα και τη βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου.
Χτυπάμε τη Μόρφατ με την ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε τα καρύδια. 
Απλώνουμε την άλλη λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 
Αναποδογυρίζουμε το ταψί ζεστό στη λαδόκολλα και ξεκολλάμε την άλλη λαδόκολλα από πάνω. Απλώνουμε την κρέμα στο παντεσπάνι και τυλίγουμε χωρίς τη λαδόκολλα ρολό. Αλείφουμε το ρολό με σαντιγί και πασπαλίζουμε με καρύδια. το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου