Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Cheesecake light



Υλικά



  • 200 γρ. μπισκότα digestive light
  • 100 γρ. βούτυρο becel light
  • 400 γρ. τυρί philadelphia light
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 397 γρ. (ΝΟΥΝΟΥ ή ΒΛΑΧΑΣ)
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 βάζο μαρμελάδα βύσσινο ή βατόμουρο ή αγριοκέρασο / ή εναλλακτικά 425 γρ. κομπόστα βύσσινο & 1 1/2 κουτ. γλ. corn flour

  • Διαδικασία..

    1)Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν θρύμμα. 
    2)Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύουμε καλά με τα θρυμματισμένα μπισκότα. 
     3)Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με 24 εκ. διάμετρο (καλό θα ήταν να βγαίνουν τα πλαϊνά) και στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι. 
    4)Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 να ψηθεί η βάση για 3΄. (Είναι απαραίτητο το ψήσιμο της βάσης για να μην διαλύεται μετά στο κόψιμο.) 
    5)Έπειτα το αφήνουμε έξω να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα. 6)Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά μ'ένα σύρμα το τυρί philadelphia, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού έως ότου η κρέμα να γίνει ομοιόμορφη και κρεμώδης. 
    7)Την ρίχνουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου και τη στρώνουμε να είναι ομοιόμορφη. 
    8)Καλύπτουμε το ταψάκι με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να πήξει η κρέμα μας τελείως. 
    9)Έπειτα αφού πήξει η κρέμα βάζουμε τη μαρμελάδα από πάνω. Εάν δεν θέλετε μαρμελάδα μπορείτε να βάλετε κομπόστα βύσσινο. Σουρώνουμε την κομπόστα και κρατάμε τα βυσσινάκια σ'ένα μπολάκι. Το ζουμί το βάζουμε σ'ένα κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 1/2 κουτ. γλ. corn flour και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίζει να πήζει το μείγμα μας. Μόλις πήξει το βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σταματήσει να αχνίζει. 
    10)Ρίχνουμε τα βυσσινάκια στο μείγμα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε πάνω από την κρέμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει τελείως.
    Καλή σας όρεξη!!!
    Aπό Καραμελίτσα.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου