Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

τούρτα σοκολάτα με πραλίνα και παντεσπάνι σοκολάτας

Πανεύκολη τούρτα σε σχήμα καρδιάς, χωρίς φόρμα!
Υλικά
  • 2 κουτάκια πραλίνα φουντουκιού
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • 6 αβγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. γάλα εβαπορέ
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, και τα κοσκινίζουμε πάνω από το μπολ με το μείγμα των αβγών με ψιλό σητάκι. Αναμειγνύουμε απαλά με σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, και ψήνουμε για 25 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο το σοκολατένιο παντεσπάνι και, αφού κρυώσει, το κόβουμε σε τρεις φέτες. Ραντίζουμε τις φέτες με το κονιάκ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Αλείφουμε δύο από τα παντεσπάνια με την πραλίνα φουντουκιού και από πάνω μοιράζουμε τη σαντιγί. Απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και καλύπτουμε με το τρίτο παντεσπάνι. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για ένα βράδυ ώστε να σφίξει. Λίγο πριν σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το γλάσο. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε να λιώσει με το γάλα σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε και, όταν το μείγμα γίνει ομογενές, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε την τούρτα με το χλιαρό γλάσο και σερβίρουμε.
Σημ.: Οι φρέσκοι καβουρδισμένοι ξηροί καρποί θα δώσουν άλλη διάσταση στο γευστικό αυτό γλυκό. Τραγανά φουντούκια και αμύγδαλα ταιριάζουν ιδανικά με την πλούσια γεύση σοκολάτας αλλά ?γιατί όχι;? και οι φρέσκες φράουλες, ακόμη και τα βύσσινα από κονσέρβα θα δέσουν εξαιρετικά με το γλύκισμα.

 Θέλεις να φτιάξεις μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά δεν έχεις την ανάλογη φόρμα; Κι όμως υπάρχει τρόπος να το κάνεις και με τα κλασικά ταψάκια σου! Μάθε τον τρόπο!


Βήμα 1ο
Θα ψήσεις 2 διαφορετικά σχήματα παντεσπάνι: Ένα στρογγυλό κι ένα τετράγωνο. Πρόσεξε μόνο το μέγεθος των δύο ταψιών να είναι περίπου ίσο. Φτιάξε το μείγμα σου κατά προτίμηση, κλασικό βανίλιας ή σοκολάτας και ψήσε το παντεσπάνι σου!
Βήμα 2ο
Αφού έχεις ψήσει και τα δύο παντεσπάνια, άσε τα να κρυώσουν καλά, ξεφορμάρισε τα και στη συνέχεια μετέφερε προσεκτικά αυτό με το τετράγωνο σχήμα σε ένα μεγάλο πάγκο, όπου θα έχεις στρώσει λαδόκολλα. Τοποθέτησέ το έτσι ώστε να το σχήμα να φαίνεται σαν ρόμβος. Είναι ώρα να αρχίσεις το «χειρουργείο» για την καρδούλα!
Βήμα 3ο
Κόψε στη μέση, σε δύο μέρη, έτσι ώστε να σηματίζονται δύο μισοφέγγαρα, το παντεσπάνι με το κυκλικό σχήμα. Στην συνέχεια «κόλλα» στις δύο πάνω γωνίες του ρόμβου τα μισοφέγγαρα. Όπως θα δεις, το παντεσπάνι σου έχει πάρει το σχήμα καρδιάς!
<b> Βήμα 1ο </b> : Δύο σχήματα χρειάζεται να πάρει το παντεσπάνι σου για να πετύχεις την καρδούλα: Τετράγωνο και κυκλικό.
Βήμα 1ο : Δύο σχήματα χρειάζεται να πάρει το παντεσπάνι σου για να πετύχεις την καρδούλα: Τετράγωνο και κυκλικό.
Βήμα 4ο
Αφού έχεις δημιουργήσεις όσες καρδούλες-παντεσπάνι επιθυμείς για τη βάση και τις στρώσεις της τούρτας σου, συνεχίζεις την εκτέλεση όπως θα έκανες και με την κλασική τούρτα! Για να δημιουργήσεις όμως έξτρα ερωτική διάθεση και να κλέψεις τις εντυπώσεις, φρόντισε να κάνεις τον ανάλογο ερωτικό στολισμό.
<b> Βήμα 2ο </b>: Αφού ξεφορμάρεις προσεκτικά το παντεσπάνι με το τετράγωνο σχήμα, τοποθέτησέ το κατά τρόπο που να σχηματίζει ρόμβο. Βήμα 2ο : Αφού ξεφορμάρεις προσεκτικά το παντεσπάνι με το τετράγωνο σχήμα, τοποθέτησέ το κατά τρόπο που να σχηματίζει ρόμβο.




<b> Βήμα 4ο </b>: Το παντεσπάνι σου σε σχήμα καρδιάς σου είναι έτοιμο. Τώρα μένει η κρέμα κι ο στολισμός! .e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου