Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Φωλιές από κανταΐφι με παγωτό και σιρόπι βύσσινο

folies kantaifi me pagoto 7edited

Για τις φωλίτσες

  • 250γρ. κανταΐφι
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας γλυκόζη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • Παγωτό το οποίο έφτιαξα ανακατεύοντας ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα, ένα κουτί γάλα εβαπορέ και μία κρέμα γάλακτος των 500 γραμ. φυτική (αυτή στο πράσινη συσκευασία) 
  • Βύσσινο σιρόπι ή ότι άλλο θέλετε


    Εκτέλεση

    Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά σας μαζί (στην αρχή θα ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη) για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση και το αφήνετε να κρυώσει.
    Ετοιμάζετε τις φωλιές σας. Εγώ χρησιμοποίησα ταψάκι για μάφινς. Αφρατεύετε με τα χέρια το κανταΐφι μέσα σε ένα ταψάκι. Αφού κάψετε το βούτυρο μέσα σε ένα μπρίκι, περιχύνετε το κανταΐφι μέσα στο ταψάκι και το δουλεύετε λίγο ακόμα.
    Ύστερα παίρνετε λίγη ποσότητα  και το τοποθετείτε στα ταψάκια. Καλύπτετε με το κανταΐφι τον πάτο και το ανασηκώνετε λίγο στα πλαϊνά δημιουργώντας φωλιές. 



    Πασπαλίζετε τη φωλιά με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο 


    Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160οC και ψήνετε τις φωλιές για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 

    Τις ξεφουρνίζετε και τις σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς το κουταλιά κουταλιά. Αφήνετε να κρυώσουν.

    Για να σερβίρετε τις φωλιές πρώτα τις βγάζετε από τα ταψάκια και τις τοποθετείτε σε πιάτα. Προσθέτετε από μια μπάλα παγωτό και σιρόπι βύσσινο ή ότι άλλο θέλετε και σερβίρετε αμέσως.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου