Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ..!!!! (2)

 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ.!!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αλεύρι Robin Hood (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο αλεύρι θέλουμε ή σκληρό για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για τσουρέκια, γίνονται εξίσου νόστιμα και αφράτα)
  • 500 γραμμάρια χλιαρό νερό
  • 30 γραμμάρια αλάτι
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 100 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά ταχίνι
  • 300 γραμμάρια σουσάμι


Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 235 βαθμούς. Βάζουμε στην κάτω σχάρα ένα μικρό βαθύ ταψάκι με νερό (θέλουμε μέσα στον φούρνο ατμό για το ψήσιμο των κουλουριών).
  2. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το νερό, το ταχίνι, την μαργαρίνη σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Μεταφέρουμε την ζύμη σε έναν πάγκο και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά (η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή). Χωρίζουμε την ζύμη σε 18 ίσα μέρη.
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ μπόλικο νερό και σε ένα άλλο μπολ μπόλικο σουσάμι
  5. Κάνουμε με τα κομμάτια ζύμης κορδόνια μήκους 20-25 εκατοστών και πάχους περίπου όσο το μικρό μας δάχτυλο και τα κλείνουμε σε κουλούρια
  6. Τα βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι
  7. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  8. Ψήνουμε τα κουλούρια στον προθερμασμένο φούρνο που έχει μέσα το ταψάκι με το νερό για 18-20 λεπτά στους 235 βαθμούς. Εάν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε το ταψάκι με το νερό στο φούρνο. Γίνονται εξίσου αφράτα.

 Αμέσως μόλις βγουν και αφού κρυώσουν μπορούμε να τα τυλίξουμε σε λαδόκολλα και μεμβράνη και να τα καταψύξουμε. Μια ώρα πριν τα φάμε τα αποψύχουμε και είναι σαν φρέσκα.


Η συνταγή είναι από το Google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου