Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Κανελόνια της Ελένης!!! Με κοτόπουλο..


Τί θα χρειαστούμε:
  
1 κουτί Κανελόνια Μέλισσα
2 στήθη κοτόπουλο βρασμένα ή ένα στήθος και μπούτια ψιλοκομμένα
( της φώτο έχει στήθος και μπούτια)
Κίτρινο τυρί τριμμένο
Τυρί Φέτα 100 γρ.
Μανιτάρια κονσέρβα 150-200γρ.
1 1/2 κούπας Μπεσαμελ : (3-4 κουταλιές βούτυρο, 1 κούπα αλεύρι, 1 ποτήρι γάλα, 1 αυγό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι)
Για τη σάλτσα:

1 χάρτινο κουτί χυμό ντομάτας
1 ποτήρι νερό
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 
Λίγο βούτυρο κομματάκια για να ρίξουμε από πάνω

Πως το κάνουμε:


Βράζουμε το κοτόπουλο, το ψιλοκόβουμε
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κίτρινο τυρί, τη φέτα, τα μανιτάρια.

Φτιάχνουμε μπεσαμέλ 
1 κούπα αλεύρι 
3-4 κουταλιές βούτυρο 
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι (ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά), και το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό.
 










Προσθέτουμε τη Μπεσαμέλ στα υλικά μας και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.




Γεμίζουμε τα κανελόνια με αυτό το μείγμα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι πυρέξ


Φτιάχνουμε τη σάλτσα με την οποία θα σκεπάσουμε τα κανελόνια:
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τη σάλτσα και ένα ποτήρι νερό στην κατσαρόλα μας. Αφήνουμε λιγάκι να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι.



Ρίχνουμε λίγη σάλτσα στο ταψάκι, αραδιάζουμε τα κανελόνια και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα τα κανελόνια μας.




 
Ρίχνουμε κομματάκια βούτυρο από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για μισή ώρα περίπου





Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου φίλης Ελένης Λυρή - Τσολακούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου