Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

ΣΑΡΑΓΛΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ

Τι θα χρειαστούμε:

500 γρ. Βούτυρο γάλακτος (μοσχομυρίζει) αρτύσιμα ή 500 γρ. Φυτινη νηστίσιμο 
20 φύλλα κρούστας
 

Γέμιση:
3 φλ. τσ. Καρύδια
1 φλ.τσ.σουσάμι ψημένο ή μαύρο
1κ.γλ.κανέλα
μερικά γαρύφαλλα

Σιρόπι:
3 φλ. τσ. ζάχαρη
2 φλ. τσ.νερό
1/2 φλ. τσ.μέλι
2 κ.σ. μέλι
2 βανιλιες


Πως θα το φτιάξουμε: 

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο
 Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με το σουσάμι και την κανέλα
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε ένα ένα κάθε φορά




Βάζουμε ένα ξύλινο πλάστη στη μέση του βουτυρωμένου φύλλου ή αν δεν έχουμε πλάστη μία βελόνα πλεξίματος. Διπλώνουμε το φύλλο περίπου στη μέση του βουτυρώνουμε πάλι το φύλλο που γυρίσαμε πάνω από τον πλάστη και βάζουμε τη γέμιση από τη μία άκρη ως την άλλη, όπως βλέπετε στη φώτο

Ξεκινάμε το τύλιγμα, το κάνουμε σαν ρολό, το σουρώνουμε στον πλάστη και το τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψάκι μας.



Βουτυρώνουμε το γλυκό από πάνω (αν μας περίσσεψε βούτυρο το ρίχνουμε κι αυτό στο ταψάκι μας) Ραντίζουμε με λίγο νεράκι και κόβουμε σε κομμάτια όπως τη φώτο

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 Βαθμούς και ψήνουμε περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και το ρίχνουμε ζεστό στο γλυκό μόλις βγει από το φούρνο. Δεν σκεπάζουμε το ταψάκι μας γιατί το γλυκό δε θα είναι τραγανό.
Καλή επιτυχία!



Η συνταγή είναι της αγαπημένης φίλης Ελένης Λυρή Τσολακούδη












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου