Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΙΩΣΗΦΙΔΗ
korampie1


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
200 γραμ. βούτυρο αγελαδινό
100 γρ. βούτυρο πρόβειο
100 γραμ. φυτίνη
150 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 στικ βανίλιας
1 κουταλάκι μπεικιν πάουντερ
300 γραμ. ολόκληρα αμύγδαλα

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ
Ανθόνερο ή ροδόνερο
Άχνη ζάχαρη

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να καβουρντιστούν.
Κτυπάμε τα βούτυρα στο μίξερ για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την άχνη αργά αργά και κτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα για πέντε λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ και την βανίλια λίγο λίγο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι.
Μόλις δέσει η ζύμη προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε ελαφρά.
Βάζουμε την ζύμη σε ένα τραπέζι και στρώνουμε μια λαδόκολα από πάνω της. Την περνάμε με τον πλάστη και αμέσως μετά με την παλάμη μας.
Κόβουμε κομματάκια ζύμης και πλάθουμε μπουκίτσες ή κόβουμε μισοφέγγαρα με ένα κουπάτ.
Βάζουμε τους κουραμπιέδες σε ένα ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν για 3 λεπτά και αμέσως τους ραίνουμε με ανθόνερο και αμέσως μετά τους πασπαλίζουμε με την άχνη.

Μικρά μυστικά
Οι κουραμπιέδες διατηρούνται φρέσκοι σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον. Αν τους βάλουμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό το σίγουρο είναι ότι θα διατηρήσουν την φρεσκάδα τους για αρκετό καιρό.






http://embolos.gr

1 σχόλιο:

  1. γιατί δέν μου έδεσε η ζύμη αφού τα έκανα όλα σωστά???????
    εύχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή