Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακ. Φύλλο κρούστας  500 γρ.
  • 1 κούπα περίπου λιωμένο φρέσκο βούτυρο πολύ καλής ποιότητας (χρησιμοποιώ το γνωστό με σήμα το προβατάκι)
 Για τη κρέμα σοκολάτας:
  • 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά βούτυρο
Εάν θέλουμε λευκή γέμιση μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κουβερτούρα με λευκή σοκολάτα
 
Σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 1 ½ κούπα νερό
  • ½ κούπα γλυκόζη
  • 2 κ σ χυμός λεμονιού


Πώς το κάνουμε:

  Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα .

Βήμα 1
Βάζουμε στην μικρότερη άκρη του φύλλου μια μακριά βελόνα πλεξίματος
Βήμα 2
Τυλίγουμε στην βελόνα το φύλλο αφήνοντας στο τέλος  2 εκ. από το φύλλο χωρίς να το τυλίξουμε, έτσι θα δημιουργηθεί η βάση στη φωλίτσα για να σταθεί  η σοκολάτα.
Βήμα 3
Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και από τις δύο άκρες της βελόνας το φύλλο προς το κέντρο της βελόνας και το σουρώνουμε.
Βήμα 4
Τραβάμε προσεκτικά τη βελόνα και το κόβουμε στη μέση
Βήμα 5
Τυλίγουμε το κάθε μισό σε φωλίτσα φροντίζοντας να ενωθούν πιέζοντας καλά οι δύο άκρες και  φροντίζοντας να είναι κάτω η λωρίδα του φύλλου που δεν τυλίξαμε πριν, ώστε να έχει βάση η φωλίτσα μας και να σταθεί η σοκολάτα.
Βήμα 6 
Βάζουμε τις φωλίτσες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν καλά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά περίπου και περιχύνουμε τις φωλίτσες μόλις κρυώσουν λίγο

Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα: Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε να ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, την άχνη και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ενωθούν τα υλικά μας. 
Γεμίζουμε με αυτή τις φωλίτσες αφού κρυώσουν και μείνουν στο σιρόπι για λίγο.


 Πασπαλίζουμε με καρύδια!






γεμισμένες με λευκή σοκολάτα









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου